Házenkářky na ME mohou vyhrát skupinu, kostra sebevědomého týmu se zná už léta

České házenkářky mohou na mistrovství Evropy vyhrát základní skupinu. Musí ale večer vyhrát v Malmö nad zatím neporaženým Dánskem. A předtím fandit Maďarsku, aby zdolalo Černou Horu. Pokud se vše podaří, půjdou Češky do další skupinové fáze turnaje s plným počtem čtyř bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mohou na ME vyhrát skupinu, v cestě ale stojí silné Dánky

Mohou na ME vyhrát skupinu, v cestě ale stojí silné Dánky | Foto: Ivo Dudek - www.chf.cz

„Je to náš třetí šampionát za dobu, co jsem hlavní kouč. Třikrát jsme se dostali do hlavní skupiny, to něco vypovídá. Tým má sílu a může ještě něčeho dosáhnout,“ myslí si trenér Jan Bašný.

Trenér k reprezentaci nastoupil v roce 2010. I když ve složení družstva došlo za poslední roky k některým změnám, atmosféra zůstává stejná.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českým týmem je ve Švédsku reportér Mirko Vasić, kostra českých házenkářek se tvoří už několik let

„Ještě pořád je tu šest sedm hráček, které byly i na předchozích šampionátech a základů týmu pod panem Bašným. Zatím nám to jde, nálada je dobrá, tým šlape… Jsme tu všechny strašně rády,“ říká Kristýna Salčáková, která už má za Česko více než sto startů.

Zúčastnila se už evropského šampionátu 2012 a mistrovství světa 2013, na které se Češky tehdy dostaly po dlouhých letech bez účasti na velké akci.

„Vznikl kolektiv, který začal táhnout za jeden provaz. Všechny jsme byly na stejné startovní čáře a začaly jsme se navzájem podporovat. Proto má tým něco navíc a dokáže vyhrávat zápasy,“ přemýšlí 29letá křídelnice.

Projevuje se to i na výsledcích a sebedůvěře českých házenkářek na aktuálním mistrovství Evropy ve Švédsku. Celek zkombinovaný ze zkušených a mladých nadějných hráček chce úspěch.

„Pořád se bavíme o házené. Je super, že tím žijeme a všechny si to užíváme,“ říká Kristýna Salčáková. České házenkářky se teď večer pokusí překvapit zatím neporažené Dánsko a získat tak body do další skupiny. Postup už mají jistý.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme