Volejbalisté Liberce nezvládli klíčový moment. Takhle blízko už možná nebudeme, tuší

Volejbalisté Liberce získali první bod v základní skupině Ligy mistrů. S polským Rzeszowem prohráli 2:3 na sety. Hráči Dukly předvedli proti favoritovi parádní bitvu, ale po utkání na nich bylo patrné velké zklamání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libereckým volejbalistům se nepovedla koncovka, přitom měli nadosah mečbol

Libereckým volejbalistům se nepovedla koncovka, přitom měli nadosah mečbol | Zdroj: ČTK

„Měli jsme k vítězství tak blízko, že možná už tak blízko nebudeme. Měli jsme míč nahraný přes a ‚nezamáčkli’ jsme ho. Měli bychom mečbol a vypadalo by to úplně jinak,“ krčil rameny nahrávač liberecké Dukly Jakub Janouch.

Připomínal situaci z pátého setu za stavu 13:12 pro Severočechy. Po výborném servisu polští hráči špatně přijmuli a míč letěl rovnou na polovinu Dukly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlavně jeden míč mohl liberecké volejbalisty hodně mrzet, těsnou prohru Dukly sledoval Petr Kadeřábek

Standardně takový míč hráč na síti nekompromisně pošle zpět na stranu soupeře. Jenže dva liberečtí hráči se nedohodli, kdo z nich míč na polskou stranu „zamáčkne,“ a tak ho jen přijmuli, navíc nepřesně.

Následný útok volejbalisté Rzeszowa v klidu ubránili a následnou smečí získali bod na svou stranu.

„Takováhle věc se v téhle profesionální soutěži nepromíjí. Jakmile ji člověk nepromění, další už nedostane. Ale je to sport a my se nemáme za co stydět. Odehráli jsme výborné utkání,“ chválil své svěřence trenér Michal Nekola.

S jeho slovy lze jen souhlasit. Vždyť Dukla dokázala dostat do vyrovnané koncovky zápas, ve kterém prohrávala 0:2 na sety. Navíc proti celku, který patří mezi nejlepší týmy Evropy.

„Do budoucna vědí, že s námi musí počítat. Už nás nemůžou podcenit, letos už bychom neměli být outsidery,“ věří před dalšími zápasy základní skupiny Ligy mistrů nejzkušenější hráč Liberce jedenačtyřicetiletý Lubomír Staněk.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme