Mrazivé počasí přeje lyžařům. Skiareály zahájí o víkendu sezonu

Zima udeřila tentokrát hlavně v Ústeckém kraji. Námraza ohrožuje provoz na silnicích a zvýšená opatrnost platí i na chodnících. Naproti tomu si libují v lyžařských areálech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyže (ilustrační foto)

lyže (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Stock Exchange

Mrazivé počasí využily už dříve otevřené areály k rozšíření počtu otevřených sjezdovek. Například ve Špindlerově Mlýně čeká lyžaře 15 kilometrů sjezdových tratí, ve skiresortu Černá hora - Pec deset kilometrů. Dostatatečné množství sněhu už se podařilo vyrobit i menším a níže položeným areálům a tak zahajují provoz.

Areály se otevírají v rekordním čase

Také se už může lyžovat v Orlických horách v areálu v Říčkách, Tanvaldském Špičáku a Rajdicích. Na Šumavě se začne lyžovat o víkendu, třeba na Skiarealu Lipno.

V Helríkoviích a v Mladých Bukách začíná sezóna v pátek večerním lyžováním. Běžkaři příliš možností, kam vyrazit nemají, protože přírodního sněhu je stále málo. Ale třeba na Horních Mísečkách mají k dispozici 10 km upravených Tratí Z Krkonoš

"Díky mrazům a investicím do zasněžovacího systému se nám daří otevírat nové tratě v rekordním čase. Zažíváme nejlepší sezonu za posledních šest let a tomu bude odpovídat i tento víkend, " uvedl ředitel střediska Petr Dušek.

Ve Špindlerově Mlýně zraněným lyžařům pomůže ‚ski patrola‘. Doveze je do ‚medical pointu‘

Číst článek

Sjezdovku otevírá Ski Kvilda na Vimpersku, kde mají technický sníh na téměř celém tří set metrovém svahu. Na svahu je přibližně pětadvacet centimetrů sněhu.

První letošní sjezd čeká lyžaře během víkendu taky na Libínském sedle u Prachatic. A vlek se rozjede i na Jindřichohradecku ve SKI Hradiště u Nové Bystřice.

Kdo si chce zaběžkovat, může využít kilometrový okruh ve sportovním areálu Vodník ve Vimperku upravený na klasiku i bruslení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme