Auta pro státní správu dodá Škoda. Zakázka se vyšplhá na téměř čtvrt miliardy

Automobilka Škoda Auto získala zakázku na dodání více než 700 vozů pro potřeby státní správy. Poprvé se přitom soutěžilo o více aut pro více resortů, aby stát ušetřil. Vozy tedy získají ministerstva vnitra, obrany i zemědělství. Celkem zakázka vyjde na 244 milionů korun, řekl ČTK mluvčí Škody pro český trh Vítězslav Pelc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zákaznické centrum

Zákaznické centrum | Foto: Martin Čuřík

"Jedná se o 770 civilních vozů pro ministerstvo vnitra a jemu podřízené organizace, ministerstvo zemědělství a ministerstvo obrany. Jde tedy o rámcovou smlouvu pro tři ministerstva dohromady. Doba trvání smlouvy je do prosince 2018," dodal Pelc.

Ministerstvo už s automobilkou uzavřelo rámcovou smlouvu, upozornil na to server iDNES.cz s odkazem na Registr smluv, v kterém se informace o vítězi zakázky objevily jako první.

Podle smlouvy ministerstva nakoupí nejvíce modelů Fabií, a to 418. Dále 216 vozů Škoda Octavia v různých verzích a provedeních a 136 kusů modelu Rapid Spaceback.

"Rozdíl cen oproti běžným ceníkům je více než 30 procent," sdělil Ondřej Krátoška z tiskového oddělení ministerstva vnitra.

Nabídku podle protokolu z otvírání obálek podaly čtyři firmy. Kromě Škody Auto měli zájem ještě její dealeři Přerost a Švorc, Okim a Auto IN, uvedl server.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme