Ronaldo kvůli kauze s daněmi odtajnil majetek. Mimo Španělsko měl loni pět miliard

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo v reakci na informace médií o údajném vyhýbání se placení daní zveřejnil hodnotu svého majetku, který má mimo území Španělska. Portugalský útočník Realu Madrid v roce 2015 přiznal španělským daňovým úřadům aktiva v zahraničí ve výši 203 milionů eur (5,5 miliardy korun).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ronaldovi je 31, hrát chce ještě 10 let

Ronaldovi je 31, hrát chce ještě 10 let | Zdroj: Reuters

Dokument zveřejnila agentura Gestifute, kterou řídí Ronaldův manažer Jorge Mendes. „Tato naše komunikace, jež není ze zákona povinná, představuje nezvratný důkaz, že Cristiano Ronaldo a jeho zástupci mají dobrou vůli a spolupracují s úřady v duchu transparentnosti a v souladu se zákonem,“ uvedli představitelé Gestifute.

Agentura zveřejněním části Ronaldova daňového přiznání reagovala na informace některých evropských médií z minulého týdne, která tvrdila, že hvězdy typu Ronalda, záložníka Arsenalu Mesuta Özila či trenéra Manchesteru United Josého Mourinha využívají různé triky včetně přesunů peněz přes firmy v Karibiku, aby se vyhnuly placení daní.

„Cristiano Ronaldo si byl vědom svých daňových povinností hned od počátku profesionální kariéry ve všech zemích, v nichž působil,“ uvedla dnes zastupující agentura letošního mistra Evropy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme