Puskarčíková věří, že motivovala parťačky. Sejít se musí řada faktorů, řekla před štafetou

Biatlonistce Evě Puskarčíkové vychází druhá část Světového poháru skvěle. Z třiceti terčů minula v Pokljuce jeden jediný, v pátek nejprve osmým místem vyrovnala své dosavadní maximum a v sobotu ho dokonce ziskem bronzové medaile ze stíhačky výrazně překonala. Pokud mají mít její výsledky i nadále vzestupnou tendenci, může česká štafeta pomýšlet na dobré umístění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Puskarčíková v rozhovoru s Davidem Nyčem

Eva Puskarčíková v rozhovoru s Davidem Nyčem | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Eva Puskarčíková si užila sobotní výsledek a všechno, co s jejím úspěchem souvisí. Chvíli slávy na stupních vítězů, zapózovala s medailí…

Právě její zisk je prý před nedělním závodem velkou vzpruhou, a to jak pro ni, tak i snad pro zbytek štafety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sobotní bronz Evy Puskarčíkové ze stíhačky má být pro ni i pro celou ženskou reprezentaci velkou vzpruhou pro nedělní štafetu

„Doufám, že výsledek namotivuje všechny holky. Já si snad budu aspoň trošku věřit na střelnici. Musím rychle běžet i střílet. Je ale spousta faktorů, které by se měly sejít. Jsme čtyři, každá má dvě položky…“ přemýšlí nad nedělním závodem Puskarčíková.

Pak by mohlo všechno vyjít. Jenže o jakém výsledku je vlastně řeč? Konkrétní není ani šéftrenér české reprezentace Ondřej Rybář, i když právě k ženské štafetě vzhlíží s optimismem.

„Myslím si, že holky mají velkou šanci. Ukázaly, že tým je ohromně silný. Pokud tam někdo nebude kolovat, můžou pomýšlet hodně vysoko. Budeme se snažit postavit to co nejlíp, abychom měli výsledek,“ říká Rybář.

Přesně s takovým záměrem nakonec poskládali trenéři kvarteto s bronzem povzbuzenou Evou Puskarčíkovou na prvním úseku, Lucií Charvátovou na druhém, Veronika Vítková se na trať vydá jako třetí, a finišovat bude Gabriela Koukalová.

Závod ve slovinské Pokljuce odstartuje ve 14:30. Ještě před tím absolvují štafetu muži, tedy i čtveřice Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec a Michal Krčmář. První z nich vyjede na trať v 11:15.

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme