Sáblíková po další výhře: Nejsem suverénka, přicházejí nové a mladší soupeřky

Dlouhé tratě Světového poháru v rychlobruslení mají stále jednu a tu samou vítězku. Martina Sáblíková vyhrála pětikilometrový závod v nizozemském Heerenveenu a výrazně se přiblížila k celkovému triumfu v seriálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

„Za tenhle závod jsem hrozně ráda, protože s těmi problémy, co jsem teď měla, to pro mě hrozně moc znamená. Deset dní jsem byla bez normálního tréninku, jen jsem si chodila trošku zabruslit, navíc jsem nemohla jezdit v tempu,“ popsala své problémy Martina Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková vyhrála další z řady závodu na dlouhých tratích, ale jako suverénka se necítí

Jaký byl z vašeho pohledu dnešní závod?

Podle trenéra byl dobře technicky odjetý. A dobře rozjetý hlavou. Musela jsem si dávat pozor na poslední dvě kola. Věděla jsem, že ostatní soupeřky tam ztrácí na rychlosti. Připravovala jsem se, že to bude bolet, ale dokázala jsem ještě zrychlit. Nedokážu si říct, jak moc si času pod 7 minut vážím.

Problémy s kolenem u vás začaly už před SP v Astaně. Jak se projevily?

Všichni viděli ten rozjezd. 20,9 na pětce normálně nikdy nerozjíždím. Bylo to rozjeté opravdu pomalu, abych dávala pozor a co nejvíc koleno šetřila. Musím říct, že mě to bolelo, ale když to porovnám s Astanou, bylo to dnes o mnoho lepší.

V minulé sezoně jste vyhrála všechny závodu SP na dlouhých tratích, do kterých jste nastoupila, teď je to stejné. Připadáte si jako suverénka?

Myslím si, že ne. Aspoň se tak necítím. Holky za mnou jsou hrozně vyrovnané. Každá zajíždí v určitých závodech své maximum. Je úžasné sledovat, jak se zlepšují. Jak teď jela Wijfjeová pětku, to bylo neuvěřitelné.

Je to pro mě teď daleko složitější, protože přichází nové a mladší, které mají daleko víc energie a líp regenerují. Ale jsem hrozně ráda, že se podařilo znovu vyhrát, jenže důležité závody této sezony teprve přijdou.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme