Vyšetřování srážky pandurů s fabií vázne. Někteří vojáci jsou stále na nemocenské

Vyšetřování listopadové nehody pěti obrněných transportérů Pandur se Škodou Fabia stále není uzavřeno. Důvod? Policie stále nemůže vyslechnout všechny účastníky nehody. Několik vojáků 42. mechanizovaného praporu 4. brigády rychlého nasazení z Tábora je totiž stále zraněných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Táboře se srazilo pět Pandurů a osobní auto

V Táboře se srazilo pět Pandurů a osobní auto | Foto: Michal Hořava

„V současné době probíhají výslechy zúčastněných osob, které byly v pracovní neschopnosti či ještě jsou a prozatím je vyslechnout nelze,“ vysvětlila Zpravodajskému webu Českého rozhlasu mluvčí vojenské policie Lenka Haberová a upřesnila, že jde o dva či tři lidi.

„O víkendu (4. prosince – pozn. redakce) jim skončila 30 denní lhůta a nyní začíná další,“ doplnila Haberová. Poté vyšetřování převezme vojenská policie a teprve poté bude moci být případ definitivně uzavřen.

V Táboře se srazilo pět pandurů a osobní auto, deset lidí je zraněno

Číst článek

Není jasný ani rozsah škod na transportérech

Vojáci jsou stále ve stavu pracovní neschopnosti, přestože velitel praporu Martin Špičák uvedl, že kromě "odřenin, natažených svalů a jednoho otřesu mozku" se jeho mužům nic vážného nestalo.

Stále také není jasné, kolik peněz bude stát oprava poškozených obrněnců. Špičák odmítl o částce spekulovat s tím, že vše bude řešit řešit velení armády.

Ke střetu pěti obrněnců s osobním autem došlo začátkem listopadu v Táboře-Čekanicích, když řidička fabie brzdila před překážkou na silnici. Zraněno bylo osm vojáků a řidička s dítětem.

Kolona Pandurů se srazila s osobním autem. Deset lidí bylo lehce zraněno. | Foto: Jan Kopřiva

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme