Další podezřelý v anglické pedofilní aféře. Fotbalová asociace odvolala šéfa týmu Crewe Alexandra

Skandál spojený se sexuálním zneužíváním dětí v Anglii pokračuje. Ředitel anglického fotbalového Crewe Alexandra nesmí až do odvolání vykonávat svou funkci. Fotbalová asociace podezírá Daria Gradiho, že se podílel na utajení jednoho z případů pohlavního zneužívání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal (ilustrační foto)

Fotbal (ilustrační foto) | Foto: CC0 Public domain

Dario Gradi měl před mnoha lety coby zaměstnanec Chelsea navštívit rodiče 15letého hráče. Ten se údajně stal obětí sexuálního napadení ze strany tehdejšího hlavního vyhledavače talentů v londýnském klubu.

Dnes 75letý Gradi popírá, že se snažil případ zahladit, a hodlá maximálně spolupracovat s interním vyšetřováním Fotbalové asociace.

Samotný pachatel, Eddie Heath, který byl podle britského listu Guardian usvědčen z opakovaných sexuálních deliktů, už mezitím zemřel. Chelsea proti Heathovi nikdy nic oficiálně nepodnikla.

Speciální linka má v Británii pomoci zneužívaným fotbalistům. Přijala už 860 hovorů, nahlášených obětí je 350

Číst článek

Vlastní interní šetření týkající se pedofilů v mládežnických oddílech už zahájila jak Chelsea, tak Crewe Alexandra.

Anglií otřásá skandál spojený se sexuálním zneužíváním dětí od poloviny listopadu. Vyšetřování odstartovala emotivní zpověď bývalého obránce Sheffieldu a Bury Andyho Woodwarda pro Guardian. Sportovec po více než třiceti letech přiznal, že byl roky zneužíván trenérem Barrym Bennellem.

Postupně se začali přidávat další a další hráči. O necelý týden později se ozvali i Steve Walters a David White, bývalý útočník Citizens.

Policii se podle Guardianu ozval i další bývalý fotbalista, který obvinil George Ormonda, bývalého mládežnického trenéra Newcastlu, ten byl v roce 2002 odsouzen za zneužívání k šesti letům vězení. Obětí pohlavního zneužívání v 70. a 80. letech v anglických mládežnických klubech mohou být stovky.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme