Plzeňský Prazdroj kupují Japonci. Pivovar Asahi převezme východoevropské značky SABMilleru

Japonský pivovar Asahi se dohodl na koupi Plzeňského Prazdroje a dalších východoevropských značek společnosti SABMiller za zhruba 900 miliard jenů (kolem 200 miliard Kč). Informaci v úterý oficiálně potvrdila samotná společnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivo (ilustrační foto)

Pivo (ilustrační foto) | Foto: Patrik Kristian

Prodej aktivit SABMilleru v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku je součástí podmínek pro převzetí podniku ze strany rivala Anheuser-Busch InBev, které bylo dokončeno v říjnu.

Kromě Plzeňského Prazdroje zahrnují prodávaná aktiva polské značky Tyskie a Lech, slovenský Topvar, maďarský Dreher a rumunský Ursus.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňský Prazdroj kupují Japonci. Pivovar Asahi převezme východoevropské značky SABMilleru. Natáčel Lukáš Milota

Koupě východoevropských značek by podle agentury Reuters byla doposud největší akvizicí pivovaru Asahi. Společnost Asahi se již dříve dohodla na převzetí některých značek SABMilleru, jako Peroni a Grolsch, za 2,55 miliardy eur (69 miliard Kč). Prodej těchto značek byl rovněž podmínkou pro převzetí SABMilleru.

Souboj o Prazdroj se zmenšuje, americká Bain Capital už nemá zájem. Favoritem jsou Japonci

Číst článek

Server IHNED.cz už v pondělí informoval, že společnost Asahi předložila nejvyšší nabídku na východoevropské značky SABMilleru. Server Lidovky.cz pak uvedl, že ze hry o tyto značky vypadly investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera i skupina J&T vedená Patrikem Tkáčem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme