Pohádka Anděl Páně 2 láme rekordy v návštěvnosti kin. Trojka se ale natáčet nebude, tvrdí režisér

Režisér Jiří Strach může mít už brzy strach. Možná ho totiž čeká natáčení Anděla Páně 3. Svědčí o tom alespoň čísla návštěvnosti jeho filmu a podmínka Ivana Trojana, jak ji před premiérou režisér Jiří Strach prozradil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebeský popleta anděl Petronel a škodolibý čert Uriáš se vrátili na Šumavu. Jiří Strach sem totiž opět umístil některé scény z pohádky Anděl páně 2

Nebeský popleta anděl Petronel a škodolibý čert Uriáš se vrátili na Šumavu. Jiří Strach sem totiž opět umístil některé scény z pohádky Anděl páně 2 | Foto: Jitka Englová

„Ivan Trojan se kdysi vyjádřil, že Anděl Páně 3 by byl za jediného předpokladu, že by do kin přišel milion lidí. To se v dnešní návštěvnosti kin nikdy nestane,“ říká režisér Jiří Strach.

Anděl Páně Dvojka ovládl žebříček českých filmů podle návštěvnosti kin za první víkend po premiéře. Tomu do teď kralovala komedie Babovřesky. Novinka Jiřího Stracha do našich kin přilákala jen o víkendu bez mála 190tisíc diváků. A magickou milionovou hranici tím přiblížila skoro k polovině. Film už vidělo přes 420 tisíc lidí.

Radost by asi tak znovu zaplanula v očích andělských, čertovských i režisérských. Jiří Strach by si na milion diváků v kinech určitě nevsadil a zavazovala ho taky jistá bázeň.

„Myslím, že je to na 99,9 %, že Anděl Páně 2 je posledním filmem, protože v nejlepším se má skončit a spoléhat na milosrdenství boží by byl těžký hřích. Už by nám potřetí pomoci nemusel,“ dodal Strach.

Jisté ale je, že pohádkový příběh s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích spolehlivě přitahuje pozornost nejen dětí, ale i jejich rodičů. Letos stejně jako před 11 lety při prvním díle.

Regina Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme