Stane se Craig popáté Jamesem Bondem? Agent 007 mi bude chybět, připustil britský herec

Představitel agenta 007 Daniel Craig se v pondělí vrátil v New Yorku na divadelní prkna. Zahrál si v Othellovi, podle londýnských Timesů ale ve hře o žárlivosti, důvěřivosti a zákulisních machinacích jde o něco víc. Othella produkuje Barbara Broccoliová, majitelka práv na filmy o agentovi Jejího Veličenstva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Craig aka James Bond

Daniel Craig aka James Bond | Zdroj: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

„Když Danielu Craigovi svěřila relativně krátkou roli Shakespearova největšího padoucha Jaga, možná mu tím chtěla naznačit, že by mohli spolupracovat i na něčem jiném," píší Timesy.

Barbara Broccoliová získala Daniela Craiga pro roli agenta Jejího Veličenstva v roce 2006, a to i přes námitky skalních fanoušků. Po lednové derniéře Othella chce podle amerického listu New York Times osmačtyřicetiletého britského herce oficiálně požádat, aby si Bonda zahrál i popáté.

Craig ale před rokem prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby se znovu na filmovém plátně stal agentem 007. Othello ale zřejmě splnil svůj účel, protože Craigovo odmítání další bondovky oslabil. Herec během zkoušek v říjnu prohlásil, že mu bude agent Jejího Veličenstva opravdu hodně chybět.

Kdo se stane novým Bondem?

O změně filmového představitele hrdiny napínavých románů Iana Fleminga, který ho do služeb britské královny dal poprvé začátkem 50. let minulého století, se diskutuje dlouho. Mezi favority na nového Bonda se objevila jména irského herce Aidana Turnera či Britů Toma Hiddlestona a Idrise Elby.

Akční, temný, fantastický. Recenzenti vynášejí film ze světa Star Wars do nebes

Číst článek

Tvůrci filmů o agentovi Jejího Veličenstva by si ale opravdu přáli, aby hlavní roli i v příštím snímku ztvárnil Craig. Na počátku září se v médiích objevila informace, že tvůrci bondovek Craigovi nabídli za natočení dalších dvou dílů 150 milionů dolarů, tedy asi 3,6 miliardy korun.

„Byli bychom hrozně rádi, kdyby se Daniel vrátil jako Bond," uvedl na začátku října v rozhovoru pro BBC producent Callum McDougall.

Poslední Craigovou bondovkou byl loni uvedený Spectre, který po celém světě vydělal zhruba 880 milionů dolarů, tedy asi 21,2 miliardy korun. Celkem britský herec natočil v roli Bonda čtyři filmy - Casino Royale, Skyfall, Quantum of Solace a Spectre.

Text vznikl pro pořad Svět ve 20 minutách Českého rozhlasu Plus.

Rostislav Matulík, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme