Trump jako Kennedy. Gates k sobě přirovnal prezidenty USA, spojuje je potenciál měnit věci

Zakladatel Microsoftu Bill Gates přirovnal Donalda Trumpa k bývalému prezidentovi J. F. Kennedymu. Vidí u něj podobný potenciál měnit věci. Gates to řekl po společném rozhovoru s nově zvoleným americkým prezidentem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bill Gates prochází lobby Trump Tower na Manhattanu

Bill Gates prochází lobby Trump Tower na Manhattanu | Zdroj: Reuters

Trump a Gates spolu telefonovali celkem osm minut. Jak řekl bývalý šéf Microsoftu televizi NBC, s Kennedym má nově zvolený americký prezident společný hlavně potenciál měnit věci.

„Vidí, že věci nejsou tak dobré, jak by podle něj měly být. Stejně jako prezident Kennedy mluvil o vesmírném programu a dalších věcech, stejně tak Trump může mnohé změnit v oblasti energetiky. Věci nějak uspořádat nebo odstranit regulace,“ podotkl Gates.

Zároveň by Trump údajně mohl dostat Ameriku na špičku v oblasti inovací, tak jako to Kennedy dokázal ve vývoji vesmírných technologií.

Gates se kromě celé řady humanitárních aktivit se snaží rozvíjet hlavně oblast obnovitelných zdrojů energie, kde je dnes na čele Evropa a od Trumpa se očekávalo spíš, že se v tomto směru otočí ještě víc zpět, protože klimatické změny považoval za falešný poplach.

V posledních týdnech ale naznačoval, že by mohl názor změnit. A Gates teď tuto domněnku ještě posílil.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme