Čeští a rumunští policisté rozbili gang, který v Praze údajně obchodoval se ženami

Čeští a rumunští detektivové odhalili sedmičlenný gang Rumunů, kteří údajně nabízeli krajanky k prostituci v pražských nočních podnicích. Většinu získaných peněz muži dívkám sebrali. Od roku 2015 si tak měli vydělat více než 87 tisíc eur, několik tisíc dolarů a více než jeden a půl milionu českých korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prostituce (ilustrační foto)

Prostituce (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Sedm mužů ve věku od třiadvaceti do jednatřiceti let podle policie pochází z rumunské oblasti Dambovit a část z nich jsou bratranci. Policie je podezřívá z toho, že s lidmi mohli obchodovat v rámci celé Evropy.

„Podezřelí měli po dobu nejméně tří let kontaktovat dívky v Rumunsku a slibovat jim zajištění práce v zahraničí. Mnohdy tito muži měli využívat metodu 'lover - boy', kdy účelově navazovali partnerský milostný vztah s krajankami, které se za ně v několika případech i provdaly,“ uvedla na svých stránkách Policie ČR.

Zloději ukradli šperky za 34 milionů korun. Pachatele jsme dopadli, hlásí policie

Číst článek

Muži následně ženy ve věku od osmnácti do sedmadvaceti let z chudých rodin a s nízkým vzděláním údajně nutili k prostituci v pražských nočních podnicích. Získané peníze měly ženy předávat jednak podezřelým osobám a jednak je zasílat do Rumunska. „Každý podezřelý měl pravidelně získávat finanční prostředky minimálně od dvou partnerek. Ty o sobě navzájem věděly, a dokonce měly soupeřit o přízeň svého rumunského partnera,“ uvedla policie.

Muži si podle ní vydělali od roku 2015 víc než 87 tisíc eur, několik tisíc dolarů a víc než jeden a půl milionu korun. Trestní řízení bude po provedení právních úkonů pokračovat v Rumunsku.

Pod krycím názvem LEON policie v Česku provedla tři domovní prohlídky a devět výslechů. Na území Rumunska ve stejný den policie zadržela sedm lidí a zajistila automobily, zbraně a další důkazy.

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme