Německo zavádí na dálničních přechodech s Rakouskem celodenní kontroly

Od půlnoci ze středy na čtvrtek začíná německá policie kontrolovat auta nepřetržitě na třech dálničních přechodech s Rakouskem. Na dálnici A3 u Pasova, A8 u Salcburku a A93 u Kufsteinu. Spolkové ministerstvo vnitra chce kvůli ilegální migraci efektivnější ostrahu německých hranic. Dosud policie dělala namátkové kontroly pouze ve dne, teď bude i v noci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie bude i nadále auta kontrolovat namátkově. Policie si bude vytipovávat auta podle dosavadních zkušeností. Nejčastěji policie zastavuje dodávky, většinou s východoevropskými poznávacími značkami.

Na německo-rakouských hranicích se hlídá od září loňského roku. Tehdy byly kontroly v prvních dnech důsledné a kontrolovalo se každé auto i na přechodech mimo dálnici. Dlouhé kolony, jako byly tehdy, teď údajně nehrozí.

Uprchlíků pašovaných do země přitom nepřibývá. Zejména Bavorsku a tamní vládnoucí straně CSU záleželo ale na tom, aby se kontrolovalo důsledněji a aby se země připravila na případnou další uprchlickou vlnu. Rozhodnutí tak má za úlohu ubezpečit voliče, že vláda hlídá hranice. Vzhledem k namátkovým kontrolám pouze na dálničních přechodech jde ale spíš o symbolický krok.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme