Vězeňské nepokoje jsou u konce. Speciální jednotky potlačily vzpouru v birminghamské věznici

Britské policii se v noci na sobotu podařilo potlačit vězeňské nepokoje v birminghamské káznici.i Speciální jednotka pro potírání vězeňských vzpour ovládla všechna čtyři křídla nápravného zařízení pro 1 450 trestanců. Do nepokojů se zapojilo asi šest set vězňů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vzpouru v birminghamské věznici se podařilo potlačit.

Vzpouru v birminghamské věznici se podařilo potlačit. | Zdroj: Reuters

Podle BBC šlo nejspíš o nejhorší vězeňské nepokoje od vzpoury v manchesterské káznici Strangeways v roce 1990.

Věznici v Birminghamu, která spadá do kategorie B, tedy druhého nejpřísnějšího bezpečnostního režimu, spravuje soukromá bezpečnostní agentura G4S. Ta podle všeho dlouhodobě situaci nezvládala.

OBRAZEM: Vězni v Birminghamu rozpoutali kvůli nedostatku teplé vody vzpouru

Číst článek

Vězni, kteří se dovolali do BBC, si stěžovali za nedostatek bezpečnosti, špatné hygienické podmínky a otřesnou stravu. Minimálně jeden trestanec během nepokojů utrpěl zranění. Zatím se neví, jaké škody v nápravném zařízení vznikly.

Podle listu Guardian mohla být zničena i dokumentace týkající se samotných vězňů. Britská ministryně spravedlnosti Liz Trussová uvedla, že na organizátory nepokojů dopadne plná tíha zákona.

Jiří Hošek, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme