Nová dohoda je na světě. Evakuace povstalecké části Aleppa by měla znovu začít

V syrském Aleppu se očekává obnovení evakuace povstalecké enklávy. Po dvoudenním přerušení se dojednávají detaily nových podmínek. Na základě íránských požadavků by měl být možný i odchod zraněných ze šíitské enklávy v provincii Idlib, která je obležená povstalci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2016-12-17T160337Z_1920719726_RC1230F3B040_RTRMADP_3_MIDEAST-CRISIS-SYRIA.JPG

2016-12-17T160337Z_1920719726_RC1230F3B040_RTRMADP_3_MIDEAST-CRISIS-SYRIA.JPG | Zdroj: Reuters

Nová dohoda se zřejmě rozšíří i na další oblasti Sýrie. Rada bezpečnosti OSN bude v neděli jednat o vyslání mezinárodních pozorovatelů.

Podle OSN zůstává v povstalecké čtvrti Aleppa třicet tisíc lidí. Část se má evakuovat autobusy do vzbouřenecké provincie Idlib, další část přejde do čtvrtí pod kontrolou vlády.

'Udělejte něco s tím masakrem'. Syřané protestovali před rakouským parlamentem kvůli Aleppu

Číst článek

Teploty ve městě spadly v noci pod nulu. Lidé čekají na transport na rozbombardovaných ulicích zabalení v dekách. Vláda mezitím zpřístupnila dobyté staré město.

"Zničili naše vzpomínky z dětství. Sem jsme chodili hrát fotbal. Tady stála mešita, tu zbořili. Jezdili sem turisté z Evropy," rozhlíží se jeden z obyvatel města kolem aleppské citadely, která je zapsaná na seznamu kulturního dědictví Unesco.

Štěpán Macháček, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme