Miss World 2016 je Portoričanka Del Valleová. Češka se nedostala do první dvacítky

Nejkrásnější dívkou světa se v noci na pondělí ve Washingtonu stala 19letá Portoričanka Stephanie Del Valleová. Jako druhá se v soutěži Miss World 2016 umístila Yaritza Reyesová z Dominikánské republiky a třetí skončila Indonésanka Natasha Mannuela Halimová. Česká zástupkyně Natálie Kotková se mezi 117 kandidátkami nedostala do první dvacítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miss World 2016

Miss World 2016 | Zdroj: Reuters

„Je důležité být jedinečná, lidská, nápomocná a inspirativní," komentovala své dojmy po vyhlášení Kotková, pro niž byla účast na Miss World vrcholem její kariéry.

Korunku na hlavu vítězky položila blondýnka Mireia Lalagunová, který se držitelkou stejného titulu stala loni jako první Španělka v historii. Druhou nejkrásnější dívkou se stala Yaritza Reyesová z Dominikánské republiky. Tato 23letá dívka tmavých vlasů i pleti se již před třemi lety probojovala na Miss Universe, kde se dostala do první desítky. Na čtvrtém a pátém místě v letošním 66. ročníku soutěže Miss World skončily dívky z Keni a Filipín.

Soutěž Miss World vznikla v roce 1951 a je tak nejdéle fungující soutěží svého druhu. Licenci na účast v ní má celkem 140 zemí. Jedinou Češkou, která v ní kdy zvítězila, je Taťána Kuchařová. Korunku si nasadila před deseti lety, kdy se soutěž konala ve Varšavě. Nejblíže tomuto úspěchu se v roce 1998 dostala Alena Šeredová, která se umístila čtvrtá.

Miss World 2016 | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme