Moc si vážím toho, že stále můžu hrát v NHL, říká slovenský veterán Chára

Slovenský obránce Zdeno Chára sice v březnu oslaví už své 40. narozeniny, přesto stále patří k nejvytěžovanějším hráčům v NHL. V nejprestižnější lize světa už válí skoro dvacet let a odehrál v ní přes 1300 zápasů, což je vizitka, které si velmi považuje. Bezprostředně po nedělním duelu proti Los Angeles kapitána Bostonu Bruins vyzpovídal Zpravodajský web Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Bostonu Bruins Zdeno Chára

Obránce Bostonu Bruins Zdeno Chára | Foto: Elise Amendola | Zdroj: ČTK

Po nepříliš úspěšném období, kdy jste v šesti zápasech zaznamenali pět proher, jste získali výhru nad Los Angeles. Jak jste tento zápas, který rozhodl jediný gól, viděl z vašeho pohledu?

Byl to hodně těžký zápas, protože Los Angeles hraje velmi dobrý hokej. Byli velmi dobře připravení, ale těsný výsledek jsme čekali. Mají dobrý defenzivní tým a jsou na tom dobře fyzicky. Rozhodl jeden gól a jsme rádi, že jsme ho dali my a že jsme všechno ubránili.

Kvůli zranění v sestavě vašeho týmu proti Los Angeles chyběl David Pastrňák, který je druhým nejlepším střelcem soutěže. Projevila se na ledě nějak jeho absence?

David má výbornou sezonu. Začal vynikajícně a velmi dobře se prosazuje střelecky. Momentálně se ale musí dostat ze zranění, které má, takže doufáme, že bude co nejrychleji zpět.

Je na něm znát, že je čím dál důležitějším hráčem týmu?

Hraje s velkým sebevědomím. Vytváří si dobré pozice pro dávání gólů a proměňuje šance. Je vidět, že nám dost pomáhá.

Ve čtvrtek jste v Pittsburghu odehrál váš jubilejní 1300. zápas v NHL. Jak si tohoto čísla ceníte?

Jen se snažím odvádět co nejlepší práci, stále tvrdě pracovat a odevzdávat co nejvíce pro tým. Velmi si vážím toho, že stále hraji v této lize a že můžu hrát v nejlepší soutěži na světě. Na všechny sezony se vždycky snažím připravit. Mým cílem je být dobrým profesionálem a být lídrem jak na ledě, tak mimo něj.

Velký milník má nyní před sebou Jaromír Jágr, kterému chybí jen tři body k tomu, aby se stal druhým nejproduktivnějším hráčem historie NHL. Co na to říkáte?

Všichni víme, že je to obdivuhodné. Je to hráč, jaký v NHL už asi nebude. Zaslouží si velký kredit za to, v jaké formě stále hraje, jak na sobě pracuje a že se snaží stále zlepšovat.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme