Co po brexitu? Britští poslanci budou řešit provizorní dohoda s Evropskou unií

Podobu provizorní dohody s Evropskou unií budou v pondělí řešit poslanci britské Dolní sněmovny. Tato úmluva by měla upravovat vztahy Británie se „sedmadvacítkou“ v období po formálním naplnění brexitu v roce 2019.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nově zvolená Dolní sněmovna vybere dnes v Londýně své vedení

Nově zvolená Dolní sněmovna vybere dnes v Londýně své vedení | Zdroj: Reuters

Ministr zahraničního obchodu Liam Fox si myslí, že by dohoda pro přechodné období měla být už výrazně jiná, než současné podmínky britského unijního členství.

Fox ale pro BBC řekl, že si přeje pokračování současných pravidel obchodních vztahů s Evropskou unií. Londýnská vláda se zatím nevyslovila jako celek, že si provizorní dohodu vůbec přeje.

Na půdě Dolní sněmovny se bude taky řešit, za jakých podmínek by si Británie, pokud vůbec, mohla udržet přístup na jednotný evropský trh. Jeho součástí chce každopádně zůstat Skotsko, které chce získat taky pravomoc stanovit si svou vlastní imigrační politiku.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme