Lukáš Krpálek: Vždycky jsem hrozně rád chodil všude v teplákách. To už teď nemůžu

20. prosinec 2016

Zlatý medailista z olympiády v Riu, judista Lukáš Krpálek, už se těší na Vánoce, protože je poprvé budou trávit ve třech – ještě před olympiádou mu jeho žena Eva porodila syna Antonína. Kapr je ale u Krpálků parketou olympionika, který je zároveň vášnivým rybářem.

Po příletu z Ria se Lukáš Krpálek téměř nezastavil. „Všechno, co bylo po olympiádě, bylo hrozně krásné. Přivítání na Lipně byl tak obrovský zážitek, že na ten se rozhodně zapomenout nedá, takže to mám úplně živě před očima,“ vzpomíná Krpálek.

Před olympijskými hrami říkal trenérovi, že ho minimálně půl roku neuvidí na žíněnce, teď ale přiznává, že už po měsíci se začal hrozně těšit zpět na tréninky, takže už se začal pomalu připravovat na další sezónu. Naplno trénovat ale začne až od ledna.

Podívejte se na video, kde olympijský vítěz Lukáš Krpálek mluví o tom, jak si s ním někteří lidé pletou jeho bratra Michala:

Lukáš Krpálek má také v plánu změnit váhovou kategorii, čekají ho tedy zápasy se soupeři z kategorie nad 100 kilogramů. On sám váží kolem 110 kilogramů, ale jeho soupeři mají mnohdy o 30 i 40 kilo více. Je ale připravený i na to, že může prohrávat, a doufá, že jsou na to připraveni i fanoušci.

Čtěte také


Jsem rád, že můžu jít někomu příkladem, že můžu být pro někoho vzor. Jediné, co mě na tom, že jsem známý, štve, je to, že jsem vždycky hrozně rád chodil všude v teplákách. Dělal jsem na stavbě, špinavej, vydal jsem se něco si koupit, a to teď člověk nemůže – furt musí nějak vypadat. LUKÁŠ KRPÁLEK

Myslí si, že zažije ještě někdy něco podobného, jako letos v létě? „Myslím, že nic podobného asi jen tak zažít nepůjde, protože tohle bylo opravdu něco úžasného. V tomto roce mi vyšlo úplně všechno a bude hodně těžké, abych měl takhle úspěšný rok ještě někdy. Ale samozřejmě se o to pokusím. Příští olympiáda je za 4 roky, do té doby bych se chtěl pořádně připravit, abych zase uspěl.“

Kdy si Michala Krpálka pletou s jeho slavným bratrem? Využívá toho? Jak pomohl Krpálkův úspěch českému judu? A umí se opravdu odvázat? Poslechněte si celý rozhovor se zlatým olympijským medailistou Lukášem Krpálkem. Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autoři: lvb , jpr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.