MS bobistů a skeletonistů 2017 uspořádá místo Soči Königssee

Mistrovství světa v jízdě na bobech a skeletonu se v příštím roce uskuteční v Königssee. Jméno nového dějiště dnes oznámila mezinárodní federace IBSF, která minulý týden kvůli dopingovému skandálu v ruském sportu odebrala pořadatelství Soči.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

boby 2010, ZOH Vancouver 2010 Jana Vrby

boby 2010, ZOH Vancouver 2010 Jana Vrby | Foto: Martin Bohman

Dějiště předloňských zimních olympijských her o právo uspořádat šampionát přišlo poté, co se vystupňoval tlak na funkcionáře po zveřejnění kompletní zprávy vyšetřovací komise Světové antidopingové agentury WADA o státem podporovaném dopingu v Rusku.

Jako první se rozhodlo MS bojkotovat Lotyšsko a další země chtěly tento krok napodobit. Německé středisko dostalo přednost před americkými dráhami v Lake Placid a Park City, kanadským Whistlerem a Svatým Mořicem, které se o MS rovněž ucházely.

Šampionát uspořádá popáté v historii, dosud se v Königssee jelo v ledovém korytě o světové medaile v letech 1979, 1986, 2004 a 2011. V příštím roce se bobisté a skeletonisté v Bavorsku utkají o tituly od 13. do 26. února.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme