Policista, kterého na Českobudějovicku pobodal osmnáctiletý mladík, zemřel

Policista, kterého v neděli napadl na Českobudějovicku osmnáctiletý mladík nožem, v úterý dopoledne zemřel v nemocnici. Policista po útoku podstoupil operaci, ale i po ní zůstal ve vážném stavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní páska (ilustrační foto)

Policejní páska (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Mladík ohrožoval své příbuzné poblíž městyse Olešník, proto na místo vyjeli dva policisté. Útočník následně oba napadal dřevěnou tyčí a nožem a způsobil jim těžká zranění. Druhý policista zůstává po operaci ve stabilizovaném stavu. Novináře o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

"Policista se zachoval jako skutečný hrdina. Vždy budu plně podporovat policisty, kteří zakročují proti agresivním útočníkům se vší rozhodností. Včera (v pondělí) jsem dva takové policisty z Obvodního oddělení ve Vodňanech ocenil medailí za statečnost. Mé myšlenky jsou v těchto chvílích také s rodinou zesnulého kolegy," uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý na webu jihočeské policie.

Přestože mladík policisty zranil, dokázali jej zneškodnit a zavolat posily. Při zákroku proti útočníkovi pomáhali i další lidé. Mladý muž následně skončil v cele. Kriminalisté čin kvalifikovali jako pokus o vraždu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme