ONLINE: Hledaný Tunisan na internetu zjišťoval, jak se vyrábí bomba, tvrdí New York Times

Německá policie zatím stále marně pátrá po údajném atentátníkovi z Berlína. Za informace vedoucí k jeho dopadení nabízí odměnu 100 000 eur. Tamní tajné služby čelí kritice, a to za fakt, že ho pustila z dohledu. Vyšetřování pondělní tragédie na vánočních trzích sledujeme v online reportáži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anis Amri podezřelý z teroristických útoků na vánočním trhu v Berlíně.

Anis Amri podezřelý z teroristických útoků na vánočním trhu v Berlíně. | Zdroj: Reuters

O nové stopě informoval server deníku Allgemeine Zeitung. V kabině kamionu, který v pondělí projel vánočním trhem v centru Berlína, podle serveru našli policisté dokumenty vztahující se k jedenadvacetiletému Ahmadu A. Po něm teď pátrají na území celé spolkové republiky. Za informace, které povedou k jeho dopadení, Německo nabízí odměnu v přepočtu 2,7 milionu korun.

Podezřelý Tunisan žil od února v Berlíně, nedávno ale krátce navštívil Severní Porýní-Vestfálsko. Očividně používal vícero identit a byl vysoce mobilní, neboť se často pohyboval po celém Německu.

Do země přicestoval přes jihoněmecký Freiburg v červenci 2015. Poté pobýval v Bádensku-Württembersku, v Berlíně a v Severním Porýní-Vestfálsku. Od února 2016 byl převážně v Berlíně, ale nedávno krátce navštívil Severní Porýní-Vestfálsko.

Podezřelý Tunisan byl podle serveru deníku Bild policii znám jako muž, který může představovat nebezpečí. Televize ARD mluví o napojení na salafisty na západě spolkové republiky. Právě v západní zemi Severní Porýní-Vestfálsko byl vystaven dokument, který policie našla. Má jít o dokument, který Tunisanovi umožňoval v Německu zůstat.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme