'Smáli se mi, ale makám, abych hrál do padesáti.' O milnících chce Jágr přemýšlet, až skončí

Po zápase fanoušci Floridy v BB&T Centru aplaudovali dvěma hvězdám. Roberto Lungo je pátý v počtu vychytaných výher, Jaromír Jágr druhý v historickém bodování. Česká hrající legenda po zápase znovu zopakovala svůj plán - hrát ještě víc než 5 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Jaromír Jágr

Hokejový útočník Jaromír Jágr | Foto: NHL.com

Po 1887. bodu i po zápase vám hala aplaudovala vestoje, jaké to bylo?

Je to skvělé, o tom se nemá cenu bavit. Je to obrovský bonus k mojí práci. Díky fanouškům, že to poznali a ocenili. Vždycky jsem chtěl hrát pro fanoušky, dávat góly a dělat skvělé akce, aby přišli na zápas a užili si ho.

Jágr vyrovnal Messiera. Je druhým nejproduktivnějším hráčem historie NHL

Číst článek

Co pro vás dosažení 2. místa v historickém bodování znamená?

Až skončím s hokejem a budu se koukat zpátky, možná o tom budu přemýšlet trošku víc. Ale teď si užívám každý moment, kdy dostanu šanci hrát tuhle ligu. Když jsem řekl, že chci hrát do padesáti, všichni se mi smáli, jenže já tvrdě makám každý den, abych to dokázal.

Vyrovnal jste Marka Messiera...

Před sezonou jsem věděl, že když se nezraním a budu důstojně hrát, tak je otázka času, než těch 19 bodů přijde.

Dokázal byste to zařadit v kontextu vaší kariéry?

Teď se spíš starám o to, abychom nějakým způsobem zachránili sezonu. Máme 50 zápasů do konce a jsme mimo play-off. Všichni si mysleli, že po minulé sezoně budeme hrát ještě líp a podívejte, jak to vypadá. Nehrajeme moc dobře. Máme spoustu mezer v obraně.

Jaký to byl zápas? Rychle jste vedli, pak museli dotahovat.

Od začátku to vypadalo skvěle, ale pak jsme měli těžkých 5 minut na konci druhé třetiny a oni srovnali. Myslel jsem, že máme zápas pod kontrolou a najednou bylo vedení pryč. Z toho se musíme poučit. Pořád máme mladý tým, pár nových hráčů. Ale jsem rád, že jsme vyhráli aspoň na nájezdy.

Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme