Exředitel věznice Líbal dostal za podplácení znovu podmínku

Odvolací soud v Táboře uložil ve středu bývalému řediteli litoměřické vazební věznice Tomáši Líbalovi tříletou podmínku za podplácení. Potvrdil tak trest, který v srpnu vynesl okresní soud. Líbal se podle soudu snažil podplatit svého nadřízeného. Exředitel věznice od začátku procesu vinu popírá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Líbal

Tomáš Líbal | Foto: Česká televize

Exředitel litoměřické vazební věznice Tomáš Líbal nabídl podle soudu loni v létě generálnímu řediteli Vězeňské služby Pavlu Ondráškovi úplatek.

Chtěl totiž, aby ho Ondrášek vrátil do funkce ekonomického náměstka generálního ředitele vězeňské služby a nevšímal si předražených zakázek pro Vězeňskou službu.

'Chtěl trošičku moc, i ty peníze.' Přečtěte si, proč soud potrestal exnáměstka věznic Líbala za podplácení

Číst článek

Líbal jakoukoli vinu dlouhodobě odmítá a tvrdí, že celý případ má politické pozadí. Stal se prý nežádoucím pro nástupu Heleny Válkové (ANO) do funkce ministryně spravedlnosti.

„Jednalo o cílenou provokaci ze strany Pavla Ondráška se záměrem dostat ho pryč z Vězeňské služby. A jakýmkoli způsobem,“ poznamenal už dříve Líbalův advokát Zdeněk Koschin.

Líbala zadržela Generální inspekce bezpečnostní sborů loni v srpnu přímo ve věznici v Litoměřicích. Zhruba dva měsíce pak strávil ve vazbě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme