V Německu je 549 potenciálně nebezpečných islamistů. Měli by nosit elektronické náramky, míní vláda

Německé úřady registrují 549 islamistů, kteří mohou představovat vážné nebezpečí, uvedl ve středu mluvčí ministerstva vnitra Johannes Dimroth. Dvacet dalších takových extremistů je pravicových, pět levicových. Německá vláda chce nebezpečné a již odsouzené islamisty sledovat pomocí elektronických náramků, které budou mít na nohou, uvedl deník Die Welt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý policista na místě útoku v Berlíně.

Německý policista na místě útoku v Berlíně. | Zdroj: Reuters

Dimroth ve středu na tiskové konferenci na otázku o potenciálně nebezpečných extremistech odpovídal v souvislosti s Tunisanem podezřelým z útoku na berlínský vánoční trh. Muž, po němž podle německých médií pátrá policie v celé spolkové republice, byl na seznamu radikálů veden.

Situací po pondělním útoku, který si vyžádal 12 životů, se ve středu po zasedání vlády znovu zabývala bezpečnostní rada. Informace o aktuálním vývoji dostali podle mluvčího kabinetu Steffena Seiberta také předsedové parlamentních stran a šéfové poslaneckých klubů.

ONLINE: Policie kvůli útoku v Berlíně hledá Tunisana. Pátrá se nejen v Německu, ale i celém Schengenu

Číst článek

Ministr spravedlnosti Heiko Maas chce do budoucna rozšířit možnost sledovat odsouzené islamisty pomocí elektronických náramků. Příslušný návrh již předložil do připomínkového řízení. Elektronické sledování by podle něj mělo být možné v případech extremistických pachatelů odsouzených mimo jiné za terorismus nebo jeho podporu.

Už od roku 2011 je v Německu možné pomocí elektronických náramků sledovat pachatele sexuálních a násilných trestných činů, kteří byli odsouzeni alespoň ke třem letům vězení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme