Tenisté Prostějova slaví po výhře nad Spartou devátý titul v řadě

Tenisté Prostějova vyhráli podle očekávání extraligu smíšených družstev. Tým z Hané ve finále na domácích kurtech porazil pražskou Spartu 6:2 na zápasy a titul získal podeváté za sebou.Prostějov kraluje tenisové extralize od roku 2007 (v roce 2009 se soutěž kvůli finále Davisova poháru nehrála) a celkem už vybojovat čtrnáct trofejí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jiří Veselý nečekaně podlehl Markovi Michaličkovi

Tenista Jiří Veselý nečekaně podlehl Markovi Michaličkovi | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

„Každý rok je pro nás velice prestižní a snažíme se uhájit pozici nejlepšího klubu v České republice. Číslo je fantastické a je to skvělá práce hráčů i zázemí klubu,“ řekl trenér prostějovského týmu a bývalý pátý hráč světa Jiří Novák v České televizi.

Zpočátku finále ale favorit trošku znejistěl. Slovák Norbert Gomboš sice zajistil první bod, jenže pak překvapivě prohráli Barbora Strýcová i Jiří Veselý. O obrat se následně ve dvouhrách postarali Lucie Šafářová, Adam Pavlásek a Slovák Martin Kližan, rozhodující bod přidali ve čtyřhře mužů Veselý s Kližanem.

Druhý nejlepší výsledek

O jedno z překvapení se postaral Marek Michalička. Aktuálně 355. hráč žebříčku ATP, který od září trénuje na univerzitě v USA, porazil o tři sta míst výše postaveného Veselého 6:2 a 6:3. „Před pár lety jsem tady zdolal (Němce) Floriana Mayera, ten byl ještě výš než Jirka, takže tohle je můj druhý nejlepší výsledek,“ řekl Michalička.

Tři sety na výhry potřebovali Pavlásek i Gomboš, naopak jistě zvítězili Kližan i Šafářová, která zvýšila na 4:2 po výhře nad Švýcarkou Stefanií Vögeleovou. „Po dlouhé době jsem si zahrála v hale, protože jsem absolvovala přípravu na Floridě. Je dobré si zahrát zápas před cestou do Austrálie,“ řekla Šafářová.

Operace se podařila. Kvitová se ale k tenisu nevrátí dřív než za půl roku

Číst článek

Levou rukou hrající Veselý a Kližan zpečetili triumf Prostějova výhrou v deblu nad dvojicí Michalička, Michal Konečný 6:2 a 7:6. „Extraliga je mimořádná a jsem rád, že můžu být u toho,“ řekl Veselý. Pavlásek s Gombošem vyhráli poté, co hostující pár Vocel, Papík po první sadě skrečoval.

Hráčkou Prostějova je i Petra Kvitová, která obyčejně finále hrává, tentokrát ale v týmu nebyla kvůli únavové zlomenině nohy. Úterní loupežné přepadení v jejím bytě, po němž musela na operaci pořezané levé ruky, ji nyní vyřadilo ze hry minimálně na půl roku.

Spoluhráči z Prostějova jí dnešní vítězství věnovali a společně se soupeři po finále poslali Kvitové povzbuzující vzkaz. Oba týmy se nechaly vyfotografovat s transparentem s fotkou tenistky a vzkazem „Myslíme na tebe. Jsme s tebou“. Bývalý trenér Kvitové David Kotyza navíc oblékl černé triko s nápisem „Peťo pojď“.

Sparta postoupila do finále poprvé od roku 2000, kdy podeváté získala titul. Předtím zvítězila například i za pomoci Martiny Navrátilové, Jana Kodeše, Hany Mandlíkové či Renaty Tomanové v letech 1970-1974, 1976, 1978 a v roce 1980.

Tenisová extraliga smíšených družstev - finále:
TK Agrofert Prostějov - TK Sparta Praha 6:2
Gomboš (SR) - Vocel 6:1, 4:6, 6:4, Strýcová - Kristýna Plíšková 2:6, 6:4, 4:6, Veselý - Michalička 2:6, 3:6, Kližan (SR) - Konečný 6:3, 6:3, Pavlásek - Papík 7:6 (12:10), 4:6, 6:3, Šafářová - Vögeleová 6:4, 6:2, Veselý, Kližan - Michalička, Konečný 6:2, 7:6 (7:2), Pavlásek, Gomboš - Vocel, Papík 6:3 skreč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme