Proklínám vás. Jste nositelé zla a nenávisti, píše Islámskému státu muslimská studentka z Teplic

„Svůj dopis nehodlám začínat pozdravem mír s vámi, ale prokletím. Jste nositelé zla a nenávisti,“ píše v dopise adresovaném teroristické organizaci Islámský stát muslimská studentka z Teplic Eman Ghalebová. Ve středu večer ho zveřejnila na svém facebookovém profilu. Tři desítky lidí přitom požadovaly v dubnu její vyloučení z teplického gymnázia kvůli nošení šátku a údajné propagaci islámu. Ředitel i její spolužáci se ale za ni tehdy postavili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islamský stát kontroluje na svém území veškerou ekonomiku zabavuje majetky i fungující továrny

Islamský stát kontroluje na svém území veškerou ekonomiku zabavuje majetky i fungující továrny | Foto: Wikimedia Commons

„Nechci vás zdravit ani vás nechci oslovovat jako lidi, protože zkrátka v sobě nenesete špetku lidskosti,“ píše hned v úvodu Eman Ghalebová.

„My muslimové jsme byli donuceni si zvyknout na vaše vraždění, ale nedokážeme vydržet zabíjení a strašení nevinných lidí naším jménem, jménem našeho náboženství a jménem naší knihy,“ dodává studentka teplického gymnázia.

Ghalebová ve svém dopise cituje také z Koránu, posvátného textu islámu. Po každém útoku, který spácháte, si prý vzpomene na jeden konkrétní verš. „Aby ten, kdo zabije jednoho člověka, byl souzen, jakoby zabil lidstvo veškeré,“ vybírá Ghalebová z Koránu.

„Proklínám vás, proklínám velmoci, které vás podpořily, sponzorovaly či daly mediální prostor, abyste šířili strach, proklínám každého, kdo za vámi stojí a každého, kdo nad vašimi činy mlčí,“ uzavírá svůj dopis.

Kdo je Eman Ghalebová?

Eman Ghalebová je studentkou Gymnázia v Teplicích. Ředitel školy ji v dubnu odmítl vyloučit kvůli nošení šátku a údajné propagaci islámu, jak v mailech žádaly zhruba tři desítky pisatelů. Za studentku se postavili také její spolužáci.

Studenti Gymnázia v Teplicích spouštějí kampaň na podporu muslimské spolužačky

Číst článek

„Tato dívka naopak působí velmi pozitivně u nás ve škole i mimo ni tady v Teplicích a přispívá ke klidnému soužití s arabskou komunitou, která tady je,“ vysvětlil tehdy ředitel gymnázia Zdeněk Bergman.

Ghalebová je dlouhodobě aktivní na sociálních sítích, kde mimo jiné vysvětluje své aktivity a obhajuje právo nosit hidžáb.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme