Krpálek je jasným favoritem Sportovce roku, zřejmě ukončí letitou vládu žen

Po závodech jsou často upocené a jen lapají po dechu, na dnešní večer se ale nejlepší české sportovkyně v klidu připraví a v krásných večerních šatech půjdou na vyhlášení Sportovce roku. V posledních deseti letech si pokaždé jedna z nich odnesla vítěznou trofej, a i proto není divu, že se na galavečer pravidelně těší. Hlavní cenu si ale zřejmě odnese muž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek, judista

Lukáš Krpálek, judista | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Šatičky, botičky… Nebyla bych ženská, kdybych řekla, že se tam netěším. Je to akce, že člověk odlehčí napjatou závodní atmosféru. Není od věci si čas od času někam odskočit,“ pochvaluje si společenský večer jako zpestření závodnické sezóny biatlonistka Gabriela Koukalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Favoritem Sportovce roku je zlatý olympijský medailista Lukáš Krpálek

V posledních letech už padaly nápady, jestli anketu Klubu sportovních novinářů nepřejmenovat na Sportovkyni roku. Po Kateřině Neumannové vyhrála třikrát rychlobruslařka Martina Sáblíková, poté dvakrát tenistka Petra Kvitová, oštěpařka Barbora Špotáková nebo překážkářka Zuzana Hejnová.

Letos je ale největším favoritem muž. „Lukáš Krpálek by si to zasloužil za to, co předvedl v Riu. Přes olympijskou zlatou by nemělo nic jet. Splnil si sen, sledoval ho celý národ, takže můj hlas patří jednoznačně jemu,“ favorizuje Sáblíková jediného zlatého medailistu z OH v Riu.

Lukáš Krpálek se může stát prvním judistou, který by anketu vyhrál. Vyhlašovat se bude i nejlepší sportovní kolektiv. Jasnými favoritkami jsou znovu fedcupové reprezentantky, kterou mohou vyhrát už potřetí za sebou.

Slavnostní galavečer začíná ve 21 hodin a 40 minut.

Sportovec roku – finálová desítka:
Josef Dostál (kanoista), Gabriela Koukalová (biatlonistka), Lukáš Krpálek (judista), Jaroslav Kulhavý (biker), Adam Ondra (lezec), Karolína Plíšková (tenistka), Jiří Prskavec (vodní slalomář), Martina Sáblíková (rychlobruslařka), Ondřej Synek (veslař), Barbora Špotáková (oštěpařka).

Kolektivy:
Ženská biatlonová štafeta (Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Gabriela Koukalová, Veronika Vítková).
Ženský tenisový tým (Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Hradecká a kapitán Petr Pála).
Čtyřkajak (Daniel Havel, Lukáš trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba).

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme