ONLINE: Další důkazy ukazují, že za útokem v Berlíně je pravděpodobně hledaný Tunisan

Německé úřady již mají více důkazů, které ukazují na to, že podezřelý Tunisan Anis Amri je skutečně pachatelem pondělního útoku na vánoční trh v Berlíně. Po návštěvě Spolkového kriminálního úřadu to ve čtvrtek řekl ministr vnitra Thomas de Maiziére. Kancléřka Angela Merkelová vyjádřila hrdost nad tím, jakým způsobem většina Němců na útok reaguje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadná vražda pomocí nákladního automobilu je podobná přesně dva roky starému útoku pomocí dodávky ve francouzském Nantes

Hromadná vražda pomocí nákladního automobilu je podobná přesně dva roky starému útoku pomocí dodávky ve francouzském Nantes | Foto: Michael Kappeler | Zdroj: ČTK

"V kabině kamionu se našly (Amriho) otisky prstů a jsou i další důkazy," uvedl de Maiziére, podle něhož je tak čtyřiadvacetiletý Tunisan s vysokou pravděpodobností pachatelem útoku.

De Maiziére i Merkelová, kteří se byli informovat o postupu vyšetřování, poděkovali dnes policistům za dosavadní práci. Kancléřka ocenila také mezinárodní spolupráci, která je podle ní bezchybná.

ONLINE: Hledaný Tunisan na internetu zjišťoval, jak se vyrábí bomba, tvrdí New York Times

Číst článek

"Teoreticky jsme všichni už dlouho věděli, že jsme také cílem islámského terorismu," poznamenala Merkelová, podle níž je ale skutečný útok ještě úplně něco jiného. "Jsem v posledních dnech velmi hrdá na to, jak klidně velké množství lidí na tuto situaci reagovalo," řekla.

Německo podle Merkelové v posledních letech udělalo hodně, aby se na boj s terorismem připravilo, a i to jí naplňuje přesvědčením, že země tuto těžkou zkoušku zvládne.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme