Nepřespávejte v našich prodejnách, žádá IKEA. Noc v obchodě chtěla letos strávit desítka lidí

Nábytkářská společnost IKEA prosí teenagery, aby nepřespávali v jejích obchodech. Letos už odhalila zhruba desítku mladých lidí, kteří si to chtěli vyzkoušet. Nápad se stal populárním poté, co noc v jedné z prodejen strávili dva Belgičané. Chlapci vše natočili a video pověsili na YouTube. Informuje o tom Independent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: FreeDigitalPhotos.net

Švédská firma IKEA varuje mladé lidi, kteří by chtěli přespat v jedné z jejích prodejen. Noc v obchodě s nábytkem letos chtěla po celém světě strávit zhruba deset spáčů, informuje britský Independent.

Teenagerům dodalo odvahu video dvou belgických youtuberů. Mladíci se tři hodiny ukrývali ve skříni, kolem půl jedné ráno se pak vyplížili ven a strávili jednu noc v prodejně s nábytkem. Svůj počin natočili a na konci srpna vyvěsili na YouTube, kde už má více než 1,8 milionu zhlédnutí.

Naposledy zaměstnanci chytili dvě 14leté dívky ve švédském Jönköpingu. Vzhledem k jejich nízkému věku je ale úřady nakonec nepotrestaly. „Rozhodli jsme se to nehlásit policii. Místo toho jsme si promluvili s rodiči dívek,“ upřesnil pro bulvární list Aftonbladet mluvčí švédské firmy Jakob Halmstrom.

Dvě 15leté dívky přistižené v říjnu ve švédském Malmö už ale takové štěstí neměly. Zaměstnanci je předali policii. IKEA tak nyní žádá mladé lidi, aby od podobných nápadů upustili.

Podobné pokusy zaznamenala i česká pobočka firmy IKEA. K přespání ale nikdy nedošlo. „V minulosti jsme zaznamenali na sociálních sítích několik pokusů o zorganizování přespání v obchodních domech v IKEA, na nichž se IKEA nijak nepodílela a nebyla s nimi spojena,“ upřesnila mluvčí Zdeňka Pecková.

„Zájemce o tuto akci i její organizátory jsme upozornili, že podobné aktivity nejsou z pohledu provozu obchodního domu a bezpečnosti možné ani vhodné. Podobné pokusy zůstaly vždy pouze u plánování, k samotnému přespání nedošlo,“ dodala Pecková.

„Těší nás, že lidé mají zájem o IKEA a že je inspiruje ke kreativitě a hravosti. Bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců je však pro nás vždy tou nejvyšší prioritou, a proto přespávání v obchodních domech nedovolujeme,“ uzavřela mluvčí české pobočky.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme