Provozovatelem letecké záchranné služby na Ústecku má být ATE. Ministerstvo ji vybralo už podruhé

Vítězem tendru na provozovatele letecké záchranné služby v Ústeckém kraji se opět stala slovenská firma Air-Transport Europe (ATE). Rozhodlo o tom ministerstvo zdravotnictví na základě doporučení nové komise, která nabídky znovu posuzovala. Ministerstvo informovalo, že smlouva s ATE by mohla být podepsána zhruba v polovině února. Firma v tendru zvítězila už při prvním posuzování. Podepsání smlouvy s ministerstvem ale předběžným opatřením zakázal antimonopolní úřad kvůli stížnosti konkurence, firmy DSA. Ministerstvo poté rozhodlo, že nabídky znovu posoudí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zásah u zimní dopravní nehody na Jičínsku

Zásah u zimní dopravní nehody na Jičínsku | Foto: LZS HK

Od ledna do podpisu smlouvy a převzetí základny v Ústí nad Labem zajistí službu v kraji buď policie a armáda prostřednictvím vrtulníků z Prahy a Plzně, nebo dosavadní provozovatel, firma DSA, s kterou by ministerstvu mohlo za určitých podmínek uzavřít dodatek smlouvy. Se zástupci ministerstev obrany a vnitra dnes zdravotnictví podepsalo memorandum o případném zajištění letecké záchranné služby na severu Čech.

Předseda hodnotící komise v závěru dnešního odpoledne informoval ministerstvo, že komise znovu posoudila nabídky ATE a DSA, které do tendru na ústeckou základnu přišly. Obě byly podle komise v souladu se zadávací dokumentací.

Ústecký kraj bude mít od nového roku dočasně zajištěnou vlastní leteckou záchranku

Číst článek

„Proto (komise) stanovila jejich pořadí podle jediného hodnotícího kritéria, kterým je výše nabídkové ceny, a to se závěrem, že nabídka společnosti ATE skončila na prvním místě, neboť obsahuje nižší nabídkovou cenu než nabídka společnosti DSA,“ uvedlo ministerstvo.

Ministerstvo zdravotnictví letos vypsalo výběrové řízení s předpokládanou hodnotou 1,2 miliardy korun bez DPH na šest základen letecké záchranné služby, jediným kritériem byla cena. U pěti už je smlouva podepsaná. Na provozu letecké záchranné služby se má od ledna podílet i rakouská firma Helikopter Air Transport, která v tendru získala základny v Jihlavě a Ostravě. DSA, která má nyní společně s Alfa-Helicopter osm základen, má létat z Hradce Králové a Liberce, slovenská ATE z Olomouce. Čtyři stanoviště bude v letech 2017 až 2020 provozovat stát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme