Část Česka pokryla ledovka, výstraha meteorologů platí až do odpoledne

Řidiče v pátek ráno trápí led na silnicích. Ledovka se drží hlavně na severozápadě Čech a taky v Praze. Mrznoucí déšť a slabé sněžení ale bude postupovat dál k východu. Meteorologové nechávají v platnosti výstrahu před ledovkou a silnou námrazou až do třinácté hodiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ledovka na Liberecku

Ledovka na Liberecku | Foto: Šárka Škapiková | Zdroj: Český rozhlas

V západních Čechách se problémy vyskytovaly hlavně nad ránem kolem třetí hodiny. Postupem času riziko ledovky klesalo. Námraza se ale stále může objevit na Šumavě, Domažlicku nebo Tachovsku.

Velký pozor je nutné si dávat ve středních a východních Čechách. Uzavřené jsou některé silnice například na Nymbursku či v okolí Hradce Králové, nebezpečně kluzké komunikace jsou také v okolí Mladé Boleslavi, Poděbrad, Rakovníka, Jičína, na Orlickoústecku nebo v Praze. Dálnice jsou zatím průjezdné. Řidiči by měli zpomalit a jezdit s maximální opatrností.

Uzavřená je silnice 33 z Hradce Králové do Náchoda u Jaroměře, policie odklání dopravu přes obec Černožice, vyplývá z informací Ředitelství dálnic a silnic. Neprůjezdná je podle Zelené vlny Radiožurnálu i silnice z Poděbrad do Jičína.

Ledovka se ráno tvořila také na pražské Jižní spojce, auta bourala například na Lanovém mostě, namrzlé vozovky jsou i v jiných částech hlavního města.

Situace se může zkomplikovat během dne, kdy hodně lidí vyjede za posledními vánočními nákupy či k příbuzným. Situaci na cestách sleduje i Nová zelená vlna.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme