1888. bod dosáhl pozadím. Jágr se styděl, Gretzky gratuloval do Československa

Před dvěma dny vyrovnal hokejový útočník Jaromír Jágr díky třem asistencím v historickém bodování NHL bilanci Marka Messiera. Dnes v noci se na druhém místě osamostatnil po další gólové přihrávce, radost mu ale zkazila porážka Floridy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Puk se odrazil od Jágrova pozadí do brankářovi masky. V síti skončil až po dorážce

Puk se odrazil od Jágrova pozadí do brankářovi masky. V síti skončil až po dorážce | Zdroj: Reuters

Na 1888. bod musel Jágr v duelu s Bostonem čekat do 54. minuty. Předtím ho ve stoprocentní příležitosti skvěle vychytal gólman Tukka Rask.

Pak ale přišla poměrně kuriózní situace, po které si česká osmašedesátka připsala asistenci. Jágr clonil před brankářem a střela Mathesona se mu otřela o kalhoty - puk pak trefil Raska do masky a z následné dorážky skóroval Barkov.

Pak se v hale zastavil čas. Všichni vestoje tleskali a Jágra pozvali do středového kruhu, kde dostal na památeční zlatou hokejku. A po chvíli i mikrofon.

„Myslel jsem si, že dám gól nebo krásnou nahrávku, ale realita byla úplně jiná. Trefili mě do zadnice. Trochu jsem se za takový mimořádný bod styděl, doufal jsem v hezčí. Musím ale poděkovat všem svým skvělým spoluhráčům za ta léta. Díky! A taky vám, fanouškům,“ řekl Jaromír Jágr šest minut před koncem utkání, které jeho Florida ale nakonec prohrála 1:3.

44letý útočník si pak na sociální síti Facebook dělal ze svého pozadí legraci. Napsal, že celý život přemýšlí, proč ho Bůh obdařil „tak velikým zadkem“ a až dnes, skoro po 45 letech prý na to konečně přišel.

Za Waynem Gretzkým zaostává Jágr o nedostižných 969 kanadských bodů. Ale právě muž s přezdívkou "The Great One" byl jeden z prvních, kdo Jágrovi k historickému okamžiku blahopřál.

„Gratuluju, že jsi druhý nejproduktivnější hráč NHL všech dob. Jsi skvělým vzorem pro hokejisty po celém světě. Radost z toho mají všude, ale zejména fanoušci na Floridě a v Československu,“ řekl ve videovzkazu.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme