D35 u Olomouce uzavřela dopravní nehoda, dva lidé jsou zranění. Silničáři varují před náledím a mlhou

Na 270. kilometru D35 u Olomouce ve směru na Ostravu se v sobotu ráno stala hromadná nehoda šesti aut, dálnice byla zhruba dvě hodiny zcela uzavřena. Krátce po 10. hodině byl obnoven provoz jedním pruhem, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic. Při havárii se zranili dva lidé, informovali mluvčí hasičů Jan Ondruch a mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák. Na silnici byla podle dopravních informací policie ledovka. Další nehody se staly na D1 u Hranic, dálnice je tam ale průjezdná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadná nehoda uzavřela dálnici D1 u Beranova směrem na Prahu

Hromadná nehoda uzavřela dálnici D1 u Beranova směrem na Prahu | Foto: Olga Štrejbarová

První hromadná nehoda na D35 se stala před 8. hodinou u olomoucké části Nemilan ve směru z Prostějov na Ostravu.

„Na místě havarovalo v úseku dlouhém zhruba 150 metrů šest aut, z toho jeden nákladní vůz. Nehoda se stala na mostě u Nemilan. Máme tam hlášeno zranění. Z místa hasiči odvezli také několik žen a dětí, kterým poskytli zázemí na centrální hasičské stanici," uvedl mluvčí hasičů Jan Ondruch.

Podle mluvčího záchranné služby Zdeňka Hošáka se na místě srazila nejprve tři auta, po příjezdu hasičů se střetla další tři vozidla. „Odváželi jsme odtud dva zraněné, muže a ženu. Muž utrpěl zhmožděniny hrudníku a úraz hlavy, měl otřes mozku. Žena, občanka Polska, utrpěla rovněž zhmožděniny hrudníku," uvedl mluvčí.

Krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová zatím dobu uzavření dálnice nedokázala odhadnout, policie ve svých dopravních informacích uvádí uzavření dálnice na pět hodin, tedy do téměř 13.00.

Nehoda na D1

Na D1 u Hrabůvky na Přerovsku nedaleko Hranic se podle předběžných informací střetlo nákladní a osobní auto, doprava se tam však zastavovat nemusela, doplnil Ondruch.

Právě na Přerovsku upozorňovali ráno silničáři na namrzání vozovek. Do terénu vyrazili se sypači správci cest i v ostatních částech kraje, silnice by zde měly být již většinou mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností.

V částech regionu však mrholí, na dálnici D35 mezi Olomoucí a Hranicemi snižují viditelnost sněhové přeháňky a mrznoucí déšť, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Na tvorbu námrazy i ledovky upozorňovali meteorologové. Výstraha Českého meteorologického ústavu platí až do 15.00. Pozor by si měli dát nejen řidiči automobilů, ale i chodci.

Ledovka ve Zlínském kraji

Na možnost výskytu ledovky upozorňují silničáři také v oblasti Uherského Hradiště a Uherského Brodu. Dopravu v některých částech Zlínského kraje navíc může komplikovat mlha a mrholení, opatrnost je na místě.

Silničáři vyrazili v částech kraje do terénu s chemickým posypem, silnice v regionu jsou nyní holé a vlhké, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Pozor na ledovku, varují opět meteorologové. Silnice a chodníky budou na Štědrý den klouzat

Číst článek

Komplikace na Vysočině

Během noci pracovalo na údržbě silnici přes 50 sypačů v okresech Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou. Na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku jsme vyjet nemuseli," řekl Tomáš Krejčí z dispečinku Krajské správy a údržby silnic.

Na Žďársku leží na vedlejších silnicích zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Všechny silnice jsou sjízdné, řidiči však podle silničářů musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

Mlha v Jihočeském kraji

Mlha a mrholení pak komplikují dopravu i Jihočeském kraji. Hlavní tahy jsou většinou vlhké po chemickém ošetření, na vedlejších silnicích převážně v jižní části kraje leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem čeká na řidiče hlavně na silnicích na Prachaticku a jihočeské části Šumavy. Tam také místy hrozí namrzající mlhy.

Zvýšená opatrnost v Jihomoravském kraji

Silnice v Jihomoravském kraji jsou po nočním mrholení sjízdné se zvýšenou opatrností. Platí to zejména pro komunikace druhých a třetích tříd, místy komplikuje dopravu nad ránem mlha.

Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška jsou silnice chemicky ošetřené, žádná vážnější nehoda se v noci na dnešek nestala. „Lidé by měli ale být opatrní, především na lesních úsecích silnic," uvedl.

Východní Čechy

Na východě Čech se ráno místy tvoří mlhy. Vlivem deštěm a mrholení se na vozovkách může vyskytovat námraza a náledí.

Silničáři upozorňují na úseky v regionu Lanškrouna, Trutnova a Rychnova nad Kněžnou. Zledovatělé vrstvy zůstávají na silnicích druhé a třetí třídy v regionu Žamberka. Na Orlickoústecku by si také řidiči měli dát pozor na rozbředlý sníh.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme