Krpálek se těší na první Vánoce se synem. K ozdobám na stromečku možná přidá i zlatou medaili

Lukáš Krpálek se stal v roce 2016 jediným českým olympijským vítězem. Úspěch z Ria mu změnil život. Od srpnového triumfu byl hostem mnoha společenských a charitativních akcí. Přesto zůstal stále skromným klukem z Jihlavy a nehodlá nic měnit ani na tradičním prožití Štědrého dne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovcem roku je judista Lukáš Krpálek

Sportovcem roku je judista Lukáš Krpálek | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„S bráchou jsme ještě jezdívali za rodinou do Jihlavy, a potom už minulý a předminulý rok přijela mamka sem do Prahy. Přes den jsme si udělali procházku po Staromáku, dali jsme si svařák a večer jsme byli pospolu a vždycky to bylo hrozně super. Podobně bychom to chtěli udělat i teď. Budeme s Toníkem a na to se hrozně těšíme. Sice z toho nebude mít ještě rozum, ale já myslím, že žena si to bude užívat,“ usmívá se Lukáš Krpálek.

Poprvé si bude vychutnávat pohodu Vánoc nejen jako olympijský vítěz, ale také jako táta syna Antonína. Půlroční potomek bude mít pod stromečkem nějaký dárek i od něj, i když na dárky si v rodině nejlepšího českého judisty historie moc nepotrpí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Lukáš Krpálek možná mezi ozdoby pověsí i zlatou olympijskou medaili

„Úplně na dárky nejsem, já vždycky rád, když je rodina pospolu a můžu s nimi strávit více času, protože celý rok je hektický. Furt někde musím lítat a cestovat, takhle je pohoda a nikdo mě neotravuje. Můžu být s rodinou a kvůli tomu mám rád Vánoce, ne kvůli tomu, že by se měly dávat dárky.“

Na co se ale Lukáš Krpálek nejvíc těší, je štědrovečerní večeře. Dvoumetrový pořízek ale možná někoho zklame. Stačit mu totiž bude tradiční kapr s bramborovým salátem, nějaké dojídání řízkem nečekejte. Přitom tyhle Vánoce by si to Lukáš klidně, kvůli plánovanému nabírání hmotnosti, dovolit mohl.

„Teď bych mohl. Já se vždycky najím tak moc toho kapra a bramborového salátu, že rozhodně nemám hned chuť na řízek, to až druhý den. Je to v podstatě jedno z těch mých oblíbenějších jídel.“

A jestli bude na stromku vedle ostatních ozdob i ta nejkrásnější, tedy medaile z Ria? „Neuvažoval jsem o tom, ale možná ji tam pověsím. Možná bych mohl dát pryč ozdoby a pověsit všechny medaile,“ směje se Lukáš Krpálek.

To by ale musela být pořádná jedle. Medailových ozdob by bylo opravdu požehnaně, vždyť ta olympijská byla poslední, která mu ve sbírce úspěchu ještě chyběla.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme