Německá policie propustila bratry z Kosova podezřelé z plánování teroristického útoku

Německá policie oznámila, že v sobotu propustila dva bratry z Kosova. Kvůli podezření, že připravují teroristický útok na nákupní centrum v městě Oberhausen, je zatkla v pátek. Podle agentury DPA se podezření nepodařilo prokázat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie po útoku hlídkovala u dalších vánočních trhů

Německá policie po útoku hlídkovala u dalších vánočních trhů | Zdroj: Reuters

Navzdory intenzivnímu šetření se nepotvrdilo, že by bratři z Kosova představovali konkrétní hrozbu, informoval policejní mluvčí. Zdůraznil ale, že každá taková informace z bezpečnostních složek musí být brána vážně.

Dvojice ve věku 31 a 28 let byla zadržena v pátek brzy ráno po zásahu zvláštní jednotky v nedalekém městě Duisburg. Policie prohledala několik bytů a vozů ve čtvrtích Marxloh a Bruckhausen.

Německá policie zadržela v Duisburgu bratry z Kosova. Chystali útok v nákupním centru

Číst článek

Policisté jednali na základě informace od tajných služeb, které se dozvěděly o útoku plánovaném na nákupní a zábavní komplex CentrO, jedno z největších podobných středisek v Německu. Podle médií není jasné, v jaké fázi příprav útok byl, ani kdy k němu mělo dojít.

Bratři původem z Kosova byli zatčeni necelé čtyři dny po útoku na vánoční trh v Berlíně, kde po nájezdu kamionu řízeným zřejmě tuniským radikálem Anisem Amrim zemřelo 12 lidí. Spojení Kosovanů s Amrim ale policie vyloučila již v pátek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme