Olympijský rok Lucie Šafářové: Bronz z Ria, ale i přemýšlení o životě po kariéře

Svůj domov opouští velmi často i na dlouhou dobu, ale o to raději se do něj pokaždé vrací. Jednou z tváří ročního projektu Českého rozhlasu Olympijský rok byla tenistka Lucie Šafářová. Česká reprezentantka v Riu získala bronz, který společně s Barborou Strýcovou vybojovala ve čtyřhře. Ještě před tím ale musela překonat těžké období nemoci, během kterého měla čas přemýšlet i o tom, co bude dělat po kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Foto: Herbert Slavík

Občas slýcháme, že všechno špatné je pro něco dobré, a něco takového si mohla říkat právě také Lucie Šafářová.

V olympijském roce prožila dlouhé období bez sportování, ale zase je teď lépe připravená na život po kariéře. Během promaroděných měsíců na svou budoucnost často myslela.

Ve 28 či 29 letech profesionální tenista běžně nepřemýšlí o životu po kariéře. V kolotoči tréninků a zápasů na to vlastně nemá ani moc času, ale když je delší dobu zraněný nebo nemocný, je to najednou něco jiného.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Lucie Šafářová během nemoci přemýšlela i o tom, co bude dělat po kariéře

Tenistka Lucie Šafářová se probírá vlastními nápady a přemýšlí, který z nich by mohla zrealizovat.

Určitě ví, že chce jednou dostudovat a také sní o vlastní kavárně.

„Rozhodně si nedělám iluze, že bych hned byla schopná otevřít kavárnu. Spíš se na tu možnost dívám. Tím, že to člověk nedělá a nevypracoval se v tom, tak do toho není jednoduché skočit,“ říká Lucie Šafářová.

Že má česká tenistka kavárny ráda poznáte také z fotografií. Fanouškům totiž často posílá vzkazy provoněné kávou, čajem a různými specialitami.

A jaké z nich by chtěla mít ve své plánované kavárně?

Tenisté Prostějova slaví po výhře nad Spartou devátý titul v řadě

Číst článek

„Určitě bych tam chtěla mít dobrou kávu, dobré čaje a takové ty domácí dobroty. V Česku máme strašně moc výborných věcích. Miluji třeba štrůdl, ten mám strašně ráda. Jablečný, ale třeba i tvarohový,“ líčí Šafářová.

Během olympijského roku Lucie Šafářová postupně upravovala stravu. Po zdravotních problémech vyzkoušela i bezlepkovou dietu a vzdala se i některých dobrot.

Rozhodně se však nevzdává svého snu – kavárny. Podle její sestry Veroniky je miluje.

„Myslím, že ta kavárna není spojená s nějakým obsluhováním, i když Lucka je taková hostitelka a je ráda, pokud je její dům plný lidí, kamarádů a rodiny. Kavárna je spojená spíš s chvílemi pohody, které jsou v jejím hektickým světě vzácné. Chvíle u kafíčka zbožňujeme obě dvě,“ přiznává sestra české fedcupové reprezentantky.

Zatím není jasné, kdy a kde Lucie Šafářová svou kavárnu otevře. Pro českou tenistku je ale důležité, že může mít i mimosportovní plány a že je i díky složitému složitému období bez sportu připravena na život po kariéře.

„Když skončí tenisová fáze života, tak člověk hrozně tápe, pokud se nemá kam vydat,“ uzavírá bronzová medailistka z Ria.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme