FIS asi nemá rád Vánoce, přemýšlí Hudec a vyráží na závody. Počesku slavil i v Kanadě

Lyžaři patří mezi nejohroženější druhy, co se vánočního klidu a volna týče. Letos to pocítil i čerstvý český reprezentant Jan Hudec. Po letech v Kanadě mohl sice prožít moravské Vánoce se vším všudy, ale musel je oslavit dřív a odjet trénovat na úterní závod Světového poháru v italské Santa Catarině.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hudec

Jan Hudec | Foto: Jana Přinosilová

„Syn má dva roky, takže ten neví, jestli je 23., nebo 24. Datum mi nevadí, hlavně když tam je české cukroví, pak jsem spokojený,“ vypráví s úsměvem Jan Hudec.

Cukroví si letos užil, i když v rychlosti a s předstihem oproti ostatním. A nebyla to pro něj zas taková vzácnost, jak by se mohlo zdát, když prožil tři desetiletí převážně v Kanadě, kam s rodiči jako malý v 80. letech odcestoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Hudec slavil Vánoce už 23. prosince, pak musel na závody

„Celý život jsem měl v Kanadě české Vánoce. Kamarádi, žárlili, protože jsme měli Vánoce 24. Otevřeli jsme všechny dárky a oni museli čekat. Mamka doma pekla neskutečné cukroví, Češi i Kanaďani k nám na svátky jezdili, mám moc rád tu atmosféru,“ vzpomíná.

„Vánoce v Americe či Kanadě jsou hrozně komerční. To asi začíná být po celém světě, ale v Evropě, Rakousku, po Čechách v dědinách. Tam je to vánoční,“ přemýšlí.

Na rozdíl od ostatních sportovců se coby alpský lyžař nemusí nijak výrazně omezovat a cukroví si může dopřát v libovolném množství. „Dokud mám sílu zatočit a zastavit v cíli, tak je váha dobrá.“

A tak Janu Hudcovi kazí Vánoce opravdu jen ty závody. „Lidi ve FIS asi nemají rodiny a nemají rádi Vánoce,“ posílá český lyžař svou sváteční zdravici tvůrcům kalendáře Světového poháru, který pokračuje už v úterý superobřím slalomem v Itálii.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme