Slevový portál NákupvAkci.cz podvedl tisíce lidí, tvrdí policie a žádá poškozené, aby se přihlásili

Jeden z největších tuzemských slevových portálů NákupvAkci.cz podvedl až tisíce lidí, odhadují pražští detektivové. Vyzývají proto poškozené, aby se policii přihlásili. Na policejním webu to oznámil policejní mluvčí Jan Daněk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie, ilustrační foto

Policie, ilustrační foto | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Detektivové hospodářské kriminálky se podle Daňka v souvislosti s portálem zabývají podezřením ze spáchání trestného činu podvodu. „Kriminalisté se domnívají, že by mohli být až tisíce poškozených," doplnil policejní mluvčí.

Poškození klienti portálu mohou podle Daňka podat oznámení na nejbližší místní nebo obvodní oddělení policie nebo zavolat o radu na telefonní číslo 974 860 813.

Slevový portál Nákup v akci míří do insolvence. Dluží desítky milionů

Číst článek

Česká obchodní inspekce obdržela v průběhu roku zhruba desítku stížností od nespokojených klientů portálu. „Stěžovali si v drtivé většině na to, že nedostali zaplacené zboží nebo službu," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Desítky lidí si stěžují na údajně podvodné jednání NákupvAkci.cz také v recenzích na vyhledávači slev Skrz.cz, který již kvůli rostoucímu počtu negativních recenzí ukončil s portálem NákupvAkci.cz spolupráci.

Soud žádosti o insolvenci zamítnul

NákupvAkci.cz v polovině prosince ukončil činnost a provozovatel portálu, firma Garuma, na sebe podala insolvenční návrh. Na webu to portál zdůvodnil navyšujícími se ztrátami, které za šest let fungování NákupvAkci.cz dosáhly 45 milionů korun. Krátce předtím podala insolvenční návrh na Garumu také firma Hostely Praha.

Městský soud v Praze ale insolvenční návrhy obou firem 23. prosince zamítnul. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. V návrzích podle soudu chyběly například některé podrobnosti o vzniku a platnosti pohledávek a náležitosti nedodržuje ani seznam majetku a zaměstnanců Garumy. Navrhovatelé se mohou proti usnesení do 15 dnů odvolat.

Společnost Hostely Praha ve svém insolvenčním návrhu sdělila, že jí Garuma dluží asi 1,28 milionu korun. Portál NákupvAkci.cz totiž podle Hostelů Praha prodal lidem vouchery na ubytování, Hostely Praha pak klienty portálu ubytovaly, ale od Garumy za to nedostaly dohodnutou část peněz z prodeje voucherů.

Konec slevového portálu Nákup v akci.cz | Foto: Server Nákup v akci.cz

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme