Rozloučení s Lubou Skořepovou bude v lednu. Lidé mohou přijít do Národního divadla

Poslední rozloučení s Lubou Skořepovou bude v Národním divadle. Smuteční obřad začne v 11 hodin ve foyer a bude trvat zhruba půl hodiny. Rozloučení bude určené pro širokou veřejnost. Lidé se tak s herečkou mohou přijít rozloučit, sdělil mluvčí divadla Tomáš Staněk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zemřela herečka Luba Skořepová, žena s neuvěřitelným optimismem a elánem

Zemřela herečka Luba Skořepová, žena s neuvěřitelným optimismem a elánem | Zdroj: ČTK

Herečka Luba Skořepová zemřela den před Vánoci ve věku 93 let. Jako nerudnou ženštinu ji mohli lidé spatřit jen na jevišti nebo před kamerou. V soukromí byla vždycky vstřícná a usměvavá.

Nejlépe jí ale vždycky bylo na jevišti. Poprvé na něj vstoupila už v roce 1945. Hned po svém studiu na konzervatoři dostala první angažmá v souboru Jindřicha Honzla, který byl později povolán do Národního divadla a některé své herce si vzal s sebou.

Luba Skořepová se tak dostala do souboru, kde strávila většinu svého hereckého života. Na tamních prknech vystupovala víc než šedesát let a v Národním divadle vytvořila téměř 140 rolí.

Zemřela herečka Luba Skořepová, žena s neuvěřitelným optimismem a elánem

Číst článek

Přitom stihla hrát i na jiných scénách. Desítky dalších rolí vytvořila v Divadle v Řeznické, Rokoku nebo Ypsilonce. Kromě divadelních rolí ale ztvárnila i řadu těch filmových.

Vůbec poprvé se před kamerou objevila v komedii s Jaroslavem Marvanem Právě začínáme. Upozornila na sebe třeba v seriálu Chalupáři nebo Náměstíčko. Herečka byla také literárně aktivní, napsala dvanáct knih.

Její srdce ale i tak patřilo divadlu. „Je to zvláštní, když se vlny v hledišti přelévají, ty emoce z jednoho člověka na druhého. Najednou vás to ovlivní, to u televize nejde,“ říkala herečka.

Luba Skořepová | Foto: Tomáš Vodňanský

Zemřela herečka Luba Skořepová | Foto: ČTK

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme