Sparta hlásí posilu. Přichází rumunský obránce Vatajelu

Druhou zimní posilou fotbalistů Sparty Praha je třiadvacetiletý rumunský reprezentant Bogdan Vatajelu. Levonohý obránce přišel z klubu Universitatea Craiova a podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumunský obránce Bogdan Vatajelu

Rumunský obránce Bogdan Vatajelu | Foto: AC Sparta Praha

„Jedná se o velmi zajímavého hráče na post krajního obránce. Sledovali jsme jej dlouho, má velmi dobrou práci s míčem, precizní centr a dokáže být nebezpečný v ofenzivní fázi hry,“ uvedl na webu Sparty Praha trenér Tomáš Požár a dodal: „Stylem hry by se dal přirovnat k Vycheslavovi Karavaevovi, je to pracovitý mladý hráč.“

Sparta měla za Vatajelu podle rumunského serveru Digisport.ro zaplatit 1,3 milionu eur, tedy asi 35 milionů korun. Rumunský obránce hrál už v reprezentaci devatenáctiletých a v seniorském národním týmu odehrál zatím dvě přátelská utkání. Údajně byl také v hledáčku Fiorentiny.

„Jsem za to moc šťastný. Myslím, že je to pro ten nejlepší krok vpřed a chci se Spartou vyhrát titul,“ těší se z nového působiště v rozhovoru pro klubovou televizi Vatajelu. Zároveň doplnil, že Sparta byla první a jedinou volbou, protože měla největší zájem a několikrát se na něj do Rumunska přijela podívat.

Vatajelu absolvoval v úterý v Praze zdravotní testy, podepsal smlouvu a vrací se zpět do Rumunska. Podle informací na klubovém webu přijede do Prahy příští týden, kdy 4. ledna začíná zimní příprava.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme