Biatlon na Schalke pojede s Koukalovou Šlesingr, čeká je větší kotel než v Novém Městě

I úspěšná sestava se může změnit. Stalo se to českým biatlonistům, kteří budou na tradiční exhibici na stadionu fotbalistů Schalke závodit v novém složení. I když naposledy skončili v Německu druzí, teď bude s Gabrielou Koukalovou místo Ondřeje Moravce startovat Michal Šlesingr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr a Gabriela Soukalová během smíšené štafety v Canmore

Michal Šlesingr a Gabriela Soukalová během smíšené štafety v Canmore | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Jedny závody před opravdu bouřlivou kulisou už mají letos špičkoví biatlonisté za sebou, v Novém Městě byli nadšení z atmosféry, kterou tvořilo až 35 tisíc lidí denně. Ale aspoň pokud jde o počet, zažijí závodníci v Gelsenkirchenu něco ještě mimořádnějšího - každoročně tam fandí přes 40 tisíc příznivců.

„Nedovedu si představit, jaké to bude. Kotel, který byl v Novém Městě, by mohl být dobrá příprava,“ říkal na Vysočině Michal Šlesingr, který se do prestižního výběru deseti smíšených dvojic dostal poprvé v kariéře.

Biatlonová unie řeší ruský doping, Koukalová i Fourcade hrozí bojkotem

Číst článek

„Je tam omezený počet lidí a ne každý se tam během své kariéry dostane. Velice si toho cením a těším se tam,“ vyhlíží 33letý závodník svou biatlonovou premiéru na fotbalovém stadionu.

Tradiční součástí českého minitýmu je Gabriela Soukalová. „Na Schalke se strašně těším. Sice to nebude Nové Město, ale je to taková vánoční tradice. Je to skvělé, vážím si takového pozvání,“ říká vítězka závodu s hromadným startem na Vysočině.

Pozvání na letošní ročník, na rozdíl od Michala Šlesingra a Gabriely Koukalové, od organizátorů nedostal Ondřej Moravec. „Nedá se nic dělat. Je to dobrý závod, ale člověk ztratí tři dny tréninku, navíc je docela náročné cestování.“

Kromě Ondřeje Moravce se akce v Gelsenkirchenu letos nebude týkat ani obhájců vítězství, Francouzů Marie Dorinové-Habertové a Martina Fourcada, a tak budou mít čeští biatlonisté tentokrát slabší konkurenci než při loňské druhé příčce.

Z Francie do Německa dorazí Anais Bescondová a Jean-Guillaume Béatrix, němečtí fanoušci budou hnát dopředu hned dvě své dvojice – Vanessu Hinzovou a Simonem Schemppem a Franzisku Hildebrandovou s Erike Lesserem. Silné duo má i Itálie, kterou budou reprezentovat Dorothea Wiererová a Dominik Windisch.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme