Německý Kolín se připravuje na Silvestr. Chce zabránit opakování násilností na ženách

Policie v německém Kolíně během silvestrovských oslav výrazně zvýší počty mužů v ulicích. Plány na zajištění bezpečnosti ve středu představila tamní radnice a vedení policie. Chtějí zabránit opakování loňských násilností - zejména sexuálních útoků na ženy ze strany přistěhovalců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie po útoku hlídkovala u dalších vánočních trhů

Německá policie po útoku hlídkovala u dalších vánočních trhů | Zdroj: Reuters

„Policie nebyla připravená - nebyla tu, když ji občané potřebovali. To se nesmí opakovat. Uděláme všechno proto, aby mohli lidé v bezpečí a míru oslavit Nový rok," ohlásil už minulý týdem některé plány policie spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko její ředitel Jürgen Mathies.

Oproti loňskému roku plánuje nasadit v ulicích Kolína desetkrát policistů víc, namísto 140 jich letos bude přes 1500. K tomu se má přidat také 800 příslušníků spolkové policie a 600 zaměstnanců soukromých bezpečnostních firem.

Rakouská policie rozdává ženám před Silvestrem kapesní alarmy, mají je ochránit před násilníky

Číst článek

Okolí nádraží, kde stal největší počet incidentů, bude letos hlídat také větší množství kamer. U slavného kolínského dómu pak vznikne speciální bezpečná zóna oddělená betonovými zátarasy, kam budou smět lidé vstoupit až po bezpečnostní prohlídce a kde bude zakázané používání pyrotechniky.

Třeba policie v Rakousku se zase v reakci na loňské útoky na ženy rozhodla zdarma rozdávat kapesní alarmy. Ty by ženám měly pomoci, pokud se během oslav Silvestra dostanou do nebezpečí.

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme