Policie zadržela v Berlíně Tunisana. Podezírá ho z účasti na útoku na vánoční trhy

Policie v Berlíně zadržela 40letého Tunisana, kterého policie podezřívá ze spojení s Tunisanem Amrim, jenž před Vánoci zaútočil na vánoční trh.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie odváží tahač, který najel do vánočního tržiště

Policie odváží tahač, který najel do vánočního tržiště | Zdroj: Reuters

Berlínská policie zadržela 40letého Tunisana, jehož telefonní číslo měl Anis Amri uložený ve svém mobilu. Předběžné zadržení muže potvrdilo státní zastupitelství. Amriho dva italští policisté v pátek 23. prosince zabili ve městě Sesto San Giovanni u Milána.

Zadržený muž žil v Berlíně, kde také úřady prohledaly jeho byt a obchodní prostory v areálu bývalého letiště Tempelhof. To v současné době město používá pro ubytování uprchlíků.

Polský hrdina. Petice žádá nejvyšší státní vyznamenání pro řidiče kamionu z Berlína

Číst článek

Teroristický útok na vánoční trhy spáchal 19. prosince čtyřiadvacetiletý Tunisan Anis Amri. Útočník najel kamionem s polskou poznávací značkou na vánoční trhy na Breitscheidplatz. Polského řidiče kamionu Lukasze Urbana před činem vážně zranil na hlavě. Výsledky pitvy řidiče potvrdily, že už tedy nemohl s útočníkem v kabině bojovat.

Při atentátu na vánoční trh v Berlíně zahynulo 12 lidí. Kromě sedmi Němců bylo mezi obětmi i 5 cizinců včetně jedné Češky. Obětí atentátu se stal i polský řidič kamionu Lukasz Urban, kterému pachatel kamion ukradl a najel s ním mezi stánky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme