Tajemné sny lesních víl. Pohádka plná fantazie pro děti i dospělé o tom, jak se vyznat ve světě

17. červenec 2022

Svět kolem nás není ve všem dokonalý. A i my lidé se někdy chováme velmi macešsky k planetě Zemi, což pozná i malá víla Phoebe, která si zatím jen bezstarostně tančí v lese. A jediné, co ji trápí, je touha vyjít z lesa ven a poznat, co je za jeho hranicí… Příběh Vladimíra Fekara je spíše iniciací než pohádkou. Je metaforou světa, ve kterém sami žijeme a ve kterém je obtížné se vyznat. A to nejen pro děti.

Svět víl má svá pravidla. Nikdo nemůže opustit les, dokud neprojde velkou zkouškou. Musí prokázat, že je na pobyt venku připraven. Matka Berta proto odvádí malou vílu Phoebe do jeskyně, aby v ní přečkala dlouhých šest dní a pět nocí. Během této doby Phoebe prožije řadu podivných, až děsivých snů. Poznává v nich, jak zvláštně funguje svět a kdo ho ovládá.

Osoby a obsazení: Alžběta Volhejnová (víla Phoebe), Helena Dvořáková (víla Berta), Josef Somr (starý jezevec), Růžena Merunková (stará vydra), Matěj Převrátil (mravenec), Lucie Juřičková (královna mravenců), Petr Lněnička (blankytný pták), Johanna Tesařová, (zelený dýně) Dana Černá (ryba), Miroslav Táborský (velký žabák), Jiří Knot (brouček Šmejdík), Klára Sedláčková-Oltová (beruška Diblice), Jan Vondráček (opeřený had)
Napsal: Vladimír Fekar
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Jitka Kundrumová
Hudba: Jakub Rataj
Režie: Lukáš Hlavica
Natočeno: v roce 2016
autor: Vladimír Fekar
Spustit audio

Související