Dvojitý pumový útok na tržišti v Bagdádu. Zemřelo nejméně 28 lidí

Nejméně 25 mrtvých a desítky raněných si vyžádal teroristický útok na rušném tržišti v centru iráckého Bagdádu. Teroristé tam odpálili dvě bomby, informovala místní policie, kterou citovala agentura AP.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teroristický útok na tržišti v iráckém Bagdádu

Teroristický útok na tržišti v iráckém Bagdádu | Zdroj: Reuters

Zraněno bylo podle policie více než 54 lidí a dalších 25 zemřelo. K útoku se přihlásil Islámský stát prostřednictvím agentury Amak.

Jedna nálož podle policie explodovala vedle jednoho z aut u tržnice v ranních hodinách, kdy na místě bývá hodně lidí. Ti se k místu výbuchu seběhli a poté se v davu odpálil sebevražedný atentátník.

Irácké hlavní město se často stává terčem útoků ozbrojenců, kteří si obvykle jako cíl vybírají veřejná, rušná místa. Nejčastěji je mají na svědomí bojovníci Islámského státu.

Teroristický útok na tržišti v iráckém Bagdádu | Foto: Reuters

V severoiráckém Mosulu mezitím pokračovaly ostré střety mezi ozbrojenci Islámského státu a postupujícími vládními jednotkami. Z města se ozývala těžká střelba i zvuk bitevních vrtulníků a další stovky civilistů opustily své domovy, informovala agentura AP.

Irácká armáda s podporou USA dobývá Mosul od poloviny října. Druhé největší irácké město je pro IS posledním významným útočištěm, jehož ztrátě se snaží zabránit.

ČTK, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme