'Mám střet zájmů, ale já ho nezneužívám.' Anketu o výrok roku ovládl Andrej Babiš

Prezident Miloš Zeman? Premiér Bohuslav Sobotka? Nikoliv. Autorem Výroku roku 2016 se stal vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš. V hlasování jste o tom rozhodli vy, posluchači Českého rozhlasu Plus a čtenáři Zpravodajského webu ČRo.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volby 2016, ANO, Andrej Babiš

volby 2016, ANO, Andrej Babiš | Foto: Martin Svozílek

„Ano. Mám střet zájmů, ale já ho nezneužívám. Já jsem do politiky nechtěl,“ pravil předseda hnutí ANO na březnové mimořádné schůzi sněmovny k Čapímu hnízdu.

„Je v tom obsažená esence existence hnutí a politiky Andreje Babiše. Je to geniální výrok a budu si ho pamatovat nesmírně dlouho,“ vysvětluje komentátor Jindřich Šídlo, proč zvolil právě tato slova.

Výrok uspěl v poměrně tvrdé konkurenci prezidenta Miloše Zemana či premiéra Bohuslava Sobotky.

Mimochodem - Andrej Babiš obsadil i druhé místo v anketě, a to svým výrokem „byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To, co píšou v novinách, ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež. Byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam“. Ten nominoval komentátor Petr Honzejk.

Pomyslná bronzová příčka pak patří zpěvačce Lucii Bílé. „Žijeme v krásné zemi, kde bychom si měli vážit jeden druhého. Gesto Radka Bangy bylo velmi zbytečné,“ reagovala na Bangův protest proti kapele Ortel během vyhlašování ankety Český slavík.

Další místa pak patří Petru Robejškovi („Populismus je jenom stigmatizující pojem pro to, co nechceme slyšet."), preméru Bohuslavu Sobotkovi („Jsme s vysokou pravděpodobností jediná země v civilizovaném světě, kde prezident veřejně vyzývá k zabití předsedy vlády.“), prezidentu Miloši Zemanovi („S dalajlamou se může setkat náboženský vůdce, ale já nejsem náboženský vůdce, a nevšiml jsem si toho ani u ministra Hermana.“) a opět Andreji Babišovi („Pochopit, že peníze pro mě nic neznamenají, může jen někdo v mém věku a v mé situaci.“).

Na chvostu hlasování zůstali Miroslav Kalousek („Platí, že my budeme šťastni za každého, kdo z toho koncentračního tábora unikne, ale především chceme zrušit ten koncentrační tábor.“), Petr Žantovský („Nemáme svobodu“), Bohuslav Sobotka („Potřebujeme oslovit městské voliče, mladé voliče, cílit na programové oblasti, kterým jsme se prioritně nevěnovali.“) a Jiří Komárek z ostravského ÚOOZ („Pan policejní prezident je, řekněme, osobou podezřelou z brutálního úniku informací v rámci objasňování hospodářské trestné činnosti ve stamiliónových částkách.“).

Kompletní výsledky hlasování najdete ZDE.

ČRo Plus Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme