Zhrzený Brazilec zavraždil exmanželku, syna a dalších deset lidí

Ozbrojený muž zaútočil v sobotu pozdě večer místního času na silvestrovský večírek své bývalé ženy v jihobrazilském městě Campinas. Zavraždil exmanželku, jejich osmiletého syna a nejméně dalších deset lidí. Poté obrátil zbraň proti sobě, informovala agentura AP s odvoláním na místní policii. Muž byl údajně rozzuřený kvůli rozchodu se svou partnerkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pistole

Pistole | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Útočník si do bytu přinesl několik střelných zbraní, uvedl policejní kapitán.

Soused Christiano Machado vypověděl, že asi 15 minut před půlnocí zaslechl rány, ale nenapadlo ho, že by to mohla být střelba, spíše to považovali za ohňostroj. Co se děje, zjistil teprve ve chvíli, kdy jeden ze tří postřelených vběhl na jeho pozemek.

"Když jsme otevřeli dveře na ulici, abychom viděli ohňostroje a oslavy, objevil se tam jeden zraněný a žádal nás o pomoc," citoval Machada brazilský zpravodajský server Globo news.

Jak poznamenala agentura Reuters, Brazílie sice bojuje s vysokou zločinností a násilím, nicméně podobné střelby s velkým počtem obětí nejsou v zemi obvyklé. Ke smrti zastřelením dochází spíše při loupežích, přepadeních či střetech drogových gangů.

Násilí na ženách je ovšem v Brazílii běžné a nové případy se objevují každý den. V květnu se dostalo na veřejnost video, na kterém bylo vidět hromadné znásilnění šestnáctileté dívky. Záznam vyvolal obrovskou vlnu pobouření a přiměl vládu ke slibům, že se bude snažit podobným násilnostem zabránit.

Kabinet již v roce 2015 zpřísnil tresty za vraždy žen a dívek, ve kterých hrálo roli pohlaví. Úřady tehdy informovaly, že v Brazílii je denně zabito 15 žen, většinou při domácím násilí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme